PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Крион: миналите животи

Крион: миналите животи

  1. Крион: миналите животи
  2. За груповата карма
  3. За гибелта на големи групи хора

За груповата карма

Въпрос: Спомена груповата карма и каза, че по-нататък ще ми разкажеш още за нея. Как действа тя?

Отговор: Тя стои в сърцевината на повечето кармични уроци. Освен това е един от най-сложните универсални механизми. Самите вие напълно я разбирате и използвате, но за съжаление е трудно да ви я обясня, докато сте в урок, поради сложността на концепцията и вашата неспособност да я проумеете.

Може би някои от вас имат интуитивното усещане, че много от близките им са били с тях и преди, в миналите животи... че вашата майка днес по-рано ви е била син и ваша сестра преди това. Това не е нелогична или глупава мисъл. Истината е, че е по-вероятно да е факт, отколкото да не е. Когато помислите, че трябва да отработвате карма с онези, които са я създали, тогава е важно и да осъзнаете, че сте работили заедно, за да я създадете, и трябва да работите заедно, за да я неутрализирате. Това изисква усилията на група от същества, а следователно и групова карма. В миналите инкарнации вероятно сте имали баща, който ви е биел, или хора, които са били нечестни спрямо вас, или сте взели решения, довели до смъртта или страданията на определени хора. Дори само в тези примери вие сте създали сложни групово-кармични връзки. Тези хора и групи се завръщат с вас в различни времена, под различен вид, за да отиграят своята връзка с вашия кармичен отпечатък.

Например някое предишно преживяване с баща ви може да ви кара да се чувствате изоставени днес. Това чувство на пръв поглед безпричинно преобладава в живота ви, докато не успеете да обградите с любов дъщеря си... която може да е точно завърналия се ваш баща. Понякога членът на групата е просто катализатор и не се връща при вас. Той само посява семето, върху което да работите вие, и не играе роля в неутрализирането на кармата. Друг път, и по-често, той играе активна роля в неутрализирането, но не винаги както в примера с бащата (който е обектът на неутрализирането). Представата, че кармата винаги е размяна на ролите от живот в живот, не е вярна. Убийците не са връщат, за да бъдат убити, а злосторниците не се връщат, за да станат жертва на злодеяния. По-вероятно е точно обратното; тоест, вие често получавате още един шанс да понесете неправда от същата група, да се справите с нея и да постигнете просветление. Виждате ли как преодоляването се отразява и върху околните? То е част и от тяхното израстване или поне възможност за израстване. Всичко това е свързано с интуицията, с черпене на сила там, където я има, и с последователното пълно просветление на личността. Ако сте вземали лоши решения, които са били в ущърб на хората, вероятно ще получите същата възможност още веднъж. Но този път имате шанс да се доверите на интуицията и съвестта си, вместо на егото или на емоциите.

По отношение на онези, които са ви навредили... те може би са се върнали в подобни житейски позиции като възможност за вас да реагирате по различен начин и да "преодолеете" страха, свързан с миналите събития. Много пъти членовете на групата се появяват в живота ви за съвсем кратък срок, само за да "задвижат" преодоляването и да подпомогнат също собственото си кармично пречистване.

Освен това съществува и голямо количество единична, движена от събитията карма. Пример за това е ненадейната смърт при падане или удавяне. В следващата инкарнация сигурно ще изпитвате голям страх да не паднете или да не се удавите, без да виждате причина за тези чувства. Това също са страхове, които трябва да преодолеете, и са тясно свързани с интуитивното доверие в механизмите на Вселената в живота ви, а не с хората около вас. Именно тях описах по-рано като "заблудите" на вашето изражение. Това са необосновани страхове и съществуват единствено за да бъдат преодолени.

Причината всичко това да бъде така е толкова сложна, че има огромен брой взаимосвързани качества между отделните индивиди и групите. Очевидно групите се припокриват и ако животът ви предполага постоянни пътувания от едно място на друго, тогава сигурно се питате как е възможно сте свързани с групите, но това със сигурност е така. Където и да отивате, има някой, който е там, за да ви помогне по някакъв начин, и обратното. В допълнение към тази сложна картина съществува добавеното измерение на земното време. Някои същества идват, за да прекарат живота си с вас. Някои идват, за да бъдат в живота ви само за кратко, а после се случва смъртта. Някои идват с единствената задача да умрат! Във всички случаи, всяко идване и заминаване е свързано с уроци и както споменах, драматичните събития, като смърт, травма, война и природно бедствие, носят най-големите възможности за уроци. Факторът време изисква съществата да изчакат да се преродят, понякога почти цял живот, за да бъдат съвсем малки, докато вие сте възрастни. След вашата смърт има друга група, с която те да взаимодействат. Виждате ли колко е сложно? Прилича на триизмерен шахмат с различни ходове. Един взаимодейства с мнозина и мнозина вазимодействат с един.

Ето защо, когато загубите любимите си или приятелите си, вие нямате представа дали те ще се завърнат бързо или ще изчакат по-голямата част от групата да се присъедини към тях. Освен всичко друго трябва да имате предвид и физическото разположение на Земята. Всички вие, в един или друг момент, сте били част от великите цивилизации на планетата. Често пъти това е ставало със същата група, но не винаги. По принцип групите обикновено се държат заедно, за да улеснят урока, но вие все пак се срещате с хора и от други части на Земята, които усещате, че познавате, и те може да са били "статисти" за друго същество, което е продължило напред или е завършило обучението си. Статистът е човек, който се инкарнира на мястото на член от групата, който е приключил, за да способства за същата карма, която е трябвало да отработи онзи, който не е успял да се върне. Статистът е съвършено различен тип индивид и често изглежда неуравновесен на обществото. Това е човек, който отработва чужда карма в полза на околните, нуждаещи се от нея.

По отношение на явлението, което наричате "преотстъпване", има два сценария: (1) Когато е уместно, има такива, които "поемат щафетата" по време на инкарнация, тъй като някой съществуващ човек е приключил с кармата и може да си отиде. Но от времеви съображения за Вселената е по-удобно да "размени душите" в едно тяло, така че да влезе друг, без биологическо раждане. Това обикновено се случва след продължителна кома или някакъв променящ живота сън. (2) Освен това не е изключено същото същество да се реинкарнира в същия човек по време на същия живот! Това често става след близко до смъртта преживяване или при някаква травма, когато смърт е била избегната сякаш на косъм, а човекът се е променил коренно вследствие на преживяването. Това са все методи, които използва Вселената, за да ускори отработването на груповата карма.

Един очевиден въпрос, който сигурно ви терзае, е за физическия брой на хората. Вече ви казах, че цялото никога не се променя, но щом сега има много повече хора от преди, откъде са дошли те? Отговорът тук е още по-сложен. Те са имали уроци на други места, вероятно в една звездна група. Запомнете, вашето служене към Вселената е това на воина на светлината. Вие постоянно влизате и излизате от урок... и аз не съм казвал, че това винаги е ставало на Земята. Когато завършите урока си тук, може да се преместите някъде другаде, за да овладеете нов урок.

В заключение на въпроса ти, скъпи мой, имай предвид, че онези около теб, които играят активна роля в живота ти, са най-вероятно стари души и те многократно са били с теб. Това променя ли възгледът ти за тях?

Рейтинг:

Отзиви

Това за преотстъпването на тялото е пълна глупост. Моля, не вярвайте на такива измишльотини.
Анонимен
Реинкарнациите,т.е. Преражданията имат само една цел-съвършенството на душата и сливането и с Бога.Всички процеси са подчинени на тази цел.
Анонимен
nie sme marsianska pogrebalna agenc:-)
lozan
abe za kogo rabotite
Виж още отзиви
Коментирай
loading...