Назад до Крион: Мрак и светлина

Крион: Мрак и светлина

  1. Крион: Мрак и светлина
  2. Тъмнината и светлината - Обзор
  3. Равновесието на човека - негативното и позитивното
  4. Проблеми и решения
  5. Смърт и равновесие
  6. Действителната тъмнина и осветяването
  7. Любов и омраза
  8. Страх и покой
  9. Притчата за Моби

Любов и омраза

Нека поговорим за любовта и омразата. Всички хора тук знаят за любовта и омразата. Едва ли ще бъдете шокирани или удивени да чуете, че основната енергия на любовта и омразата е една и съща. Позволете ми да ви разкажа за омразата. Тя представлява невежество, очакващо през него да премине благословената енергия на мъдрата светлина. Ето това представлява омразата. Спомнете си определението, което ви дадох за тъмната страна. Ако отстраните светлината и любовта от всяко едно съзнание, където и да се намира то, ще видите как тъмната страна проявява себе си чрез страха и съмнението. Тъмнината е определена степен на отсъствие на любов.

Всеки от вас е виждал и слушал за хора, на които сякаш им липсва всякаква съвест. Могат да вършат нещо отрицателно и да не изпитват нищо. Казваме ви, че основната енергия на омразата и любовта е една и съща и тук виждате едно пренебрегнато съзнание без елемента на любовта, очакващо и притежаващо възможността да бъде трансформирано. Следователно омразата се превръща в енергия, очакваща да бъде променена. Тя притежава потенциал. Желае промяната. Нейните вибрации искат да се повишат. Самата омраза не се радва на своето състояние на омраза. Тя е нещастна - погледнете хората, които са изпълнени с омраза.

От друга страна любовта представлява преобразувана омраза. Някои от вас са виждали хора, които са убедени, че няма Бог. Това са същите хора, които са убедени, че в този свят не може да има нищо хубаво. Но след това с тези хора се случва нещо, което ги променя за една нощ. Забелязвате, че омразата е изчезнала напълно. а в очите им проблясва светлина. Виждате човек, който се е променил завинаги. Това е смиреният човек за когото сме ви разказвали, този, който изглеждаше сякаш е изгубил всякаква надежда. В новата енергия ще има много такива неща, които ще ви карат да изразявате удивлението си с възклицание. Може би някои от тях седят в тази зала или четат тези думи. Това наистина е чудото на активната част на любовта! Любовта преобразува страха и омразата. Когато осветите едно тъмно място със светлина, тъмнината изчезва и трансформацията е постоянна. Никога няма да се върнете обратно в състоянието на невежество. Щом разберете по какъв начин функционира нещо, преставате да сте невежа. Единственият начин това да стане е чрез отрицание, а това подхранва липсата на равновесие и покой.

Рейтинг:

Отзиви

ВИОЛЕТА
ЧЕТА КНИГИТЕ НА КРИОН ОТ 2000 Г ВСИЧКИ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ЛюБОВ..МНОГО ЛюБОВ..ТАКА СЕ ПОНАУЧИХ ДА СЕ ОБИЧАМ И РАЗБРАХ КОЛКО СЪМ ОБИЧАНА...БЛАГОДАРЯ!
anita
Blagodaria
I write from abroad
And I think need: peace on Earth and good among people
man
Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!
българин
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството
Виж още отзиви
Коментирай
loading...