Назад до Крион: Мрак и светлина

Крион: Мрак и светлина

  1. Крион: Мрак и светлина
  2. Тъмнината и светлината - Обзор
  3. Равновесието на човека - негативното и позитивното
  4. Проблеми и решения
  5. Смърт и равновесие
  6. Действителната тъмнина и осветяването
  7. Любов и омраза
  8. Страх и покой
  9. Притчата за Моби

Притчата за Моби

Има още нещо и сега ще ви го дам, мой партньоре отговора на въпроса, който те мъчи повече от седмица. Беше ти дадена дума, която не успя да разбереш, не я сподели с никого, надявайки се, че ще получиш отговор. Какво означава това? Защо ти я дадоха, за да се чудиш с нея? Думата е "право на достъп" и сега ще ви разкажа притча за един човек, наречен Моби.

Моби бил туземец. Не знаел нищо за модерния свят, но бил много умен. В племето се носели слухове за съществуването на друга цивилизация, притежаваща удивителни технологии - неща, които не можели дори да си представят. В племето, в което рядко ползвали дори колелото, на Моби казали, че на брега на океана има невероятен град, населен с хора, които са различни на вид и притежават невероятни неща. Говорели на непознат език и се държали различно.

Моби чул, че там имало камъни и тъкани, които се срещали и в племето, но в този напреднал град на брега на океана те били много търсени. Казали на Моби: "Ако вземеш достатъчно камъни и тъкани, можеш да имаш всичко, което пожелаеш!" Моби трябвало сам да се увери в това.

Взел решение да напусне племето и да открие тази висша цивилизация. О, знаел, че те са различни и че говорят на непознат език, но вероятно можел да се справи с това - така че заминал. И наистина, когато стигнал до града на морския бряг, се уверил, че бил населен с хора, твърде различни от самия него и той се установил там. Жителите на града се чудели откъде е той, но били наистина мъдри и го приели сред себе си, защото донесъл ценни и редки камъни и тъкани и изглежда, че притежавал големи количества от тях.

Така че приели Моби, макар и да не разбирали езика му. И той не разбирал техния. Известно време живял там, разбирайки, че има още какво да се открива. Казали му, че от другата страна на необятния океан съществува още по-велика цивилизация! Научил, че може да стигне до нея с големия кораб, който често пътувал дотам. Затова си казал: "Отивам там."

Моби нямал никакви проблеми, въпреки че не разбирал езика и вероятно никога нямало да го научи. Имал това, което му трябвало, за да търгува, и взел със себе си всичко, от което се нуждаел. Намерил големия кораб - а какъв кораб бил това! Моби се качил по дългата рампа до големия, удивителен лайнер с размерите на сграда! Бил направо огромен. Но когато стигнал до входа, нещо не било наред. Тези, които пускали пътниците на борда, не го пуснали да мине. Той им предложил своите камъни и тъкани, нещата, които му отваряли вратите във всеки магазин и бакалия, но те само клатели глави и не го пускали.

Опитал няколко пъти, след това се отдръпнал и започнал да наблюдава как го правят другите. Може би щял да разбере, ако видел какво искат служителите, за да го пуснат на борда. Изглеждало лесна работа. Тези, които се качвали на борда, давали на служителите нещо и минавали, но всеки път, когато Моби отивал при тях, те само клатели глава и му сочели нанякъде. Не разбирал. Те се опитвали да му обяснят, но той не можел да ги разбере. Очевидно се нуждаел от нещо, което не притежавал.

Имало един умен човек на пристана, който наблюдавал цялата тази работа. Накрая той помогнал на Моби. Въпреки че мъжът изобщо не говорел езика на Моби, той му посочил малка къщичка, в която се вършело нещо. Там ставало нещо. Въртял се бизнес. Моби бил много умен. Разбрал, че мъжът се опитва да му покаже, че в къщичката е скрит отговорът, от който той се нуждае.

И Моби решил да разбере в какво се състои работата. Видял, че там се прави размяна за нещо, чието име, както научил по-късно, било "билет". И Моби отишъл до къщичката и разменил част от своите скъпоценни камъни, превъзходни одежди и фини тъкани за парче хартия. Той го отнесъл до рампата, качил се по нея изпънал рамене и подал малката хартийка на тези, които толкова пъти клатели глава и не го пускали да се качи на кораба. Те се усмихнали широко и поканили Моби на големия кораб. Моби се настанил в каюта в първа класа и корабът отплавал по своя курс.

Моби научил много неща за тази нова култура. Въпреки че бил много способен и притежавал стоки, които били високоценени от тамошните хора, той трябвало да ги разменя за нещо специфично, което изглеждало малко, но за своя приносител представлявало голямо съкровище, което му позволявало да се качи на кораба. То се превърнало в последната стъпка, олицетворяваща неговото намерение да получи достъп до кораба и да се отправи на своето пътуване.

Скъпи мои, вие ще откриете, че това, което работи при една енергия, няма да проработи при друга. На Моби му трябвал билет, за да се качи на кораба. И сред вас има хора, които влизат в Новата епоха със страхотно оборудване, което до този момент винаги им е вършело работа. Това оборудване символизира определени енергии, които сте използвали, както и идеи, които сте имали успоредно със специфичните сили, великите медитации и начините за правене на нещата в Новата епоха. Но сега някои от вас откриват, че нито едно от тези неща не води до обичайните резултати. С тях се удряте в стената и "достъпът" ви се отказва отново и отново. Вече не получавате резултатите, които сте свикнали да постигате.

Ще ви кажа къде се намира билетът: както и Моби разбра, че трябва да отиде на друго място, за да си вземе билет, така и аз ще ви кажа как се нарича това място. Това е място, което не можете да скриете от Духа. Нарича се чисто намерение, съчетано с притежаването на самоуважение. Всичко е толкова просто. Трябва да отидете до това място, което е по-различно от всички други места, които познавате и с които сте свикнали. Казвате на Бога с чисто намерение: "Покажи ми това, което трябва да знам. С моето чисто намерение съм готов да получа пропуска. АЗ СЪМ това, което СЪМ." И след като изразите тази така чиста молба, бъдете готови да получите своя билет.

Никакви ритуали и церемонии на старата енергия няма да ви осигурят пропуска. Време е да се отървете от всички свои предишни догадки, които сте имали за "начина, по който нещата работят", за да се доближите до Бога. Вие сте този, който е различен сега, вие и вашата сила, която е фокусът. Признайте своя златен ангел и наблюдавайте какво ще се случи! (Това се отнася до призоваването на Висшия Аз като нещо реално.)

Правото на достъп ви се дава не заради вашите дела. Не ви пропускат заради нещата, които сте научили. Достъпът е непосредствен резултат от осъзнаването на златния ангел вътре във вас! Свързано е с намерението и с утвърждаването на вашата духовна същност, а в този момент във Вселената не съществува по-могъщо нещо от силата на човешкото съзнание на неговото свещено намерение! Когато изразите своето намерение, мигновено ви издават билета, изкачвате се по рампата и ви настаняват в каюта в първа класа. След това се отправяте по своя път, а ние казваме, че в този процес има толкова много любов! Това е нещо съвсем ново. Не прилича на нищо от нещата, съществували досега на тази планета. Откривате, че се намирате в епоха с енергия, която е много по-специална от всяка друга до този момент, и притежавате удивителни дарове.

В какво се крие разликата? Знанието, че заслужавате да бъдете тук. Тези, които се страхуват от мрака като от нещо зло, продължават да се намират в мрака! Тези, които крещят "горко ми", когато се сблъскат с проблемите, сами се връщат отново в мрака. Без значение колко са духовни, те не са открили "билета". Не са открили къде се намира светлината - ангелът вътре в тях, Божествената искра, каквато е човекът.

Всеки, който си тръгне днес оттук, трябва да има билет. Причината е, че ви обичаме! Това е вашият билет за каюта в първа класа, а на билета пише: "Добре дошли у дома!" Ето какво означава да сте в Новата епоха! Затова сте тук и четете тези думи!

А сега се вгледайте в прекрасния печат върху този билет. На него има думи като изцеление, удължаване на живота, покой, любов и върховно и истинско щастие - всичко, което можете да получите още сега, призовавайки силата вътре във вас, изисквайки билета, който заслужавате.

Ето че отново стигнахме до края. Виждате как се е препълнил с емоции моя партньор и това са чувствата, които ние изпитваме към вас. Няма по-велико време от това, в което седим и разговаряме със сърцата на хората! Това е нещо специално! Познайте това усещане за дом вътре в себе си. Почувствайте се защитени. Вие сте! Знаем през какво сте преминали. Знаем какви са вашите споразумения. Знаем къде се намира вашият билет. Държи го златното същество вътре във вас... и той е ваш, можете да го получите.

И това наистина е така.

Крион

Рейтинг:

Отзиви

ВИОЛЕТА
ЧЕТА КНИГИТЕ НА КРИОН ОТ 2000 Г ВСИЧКИ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ЛюБОВ..МНОГО ЛюБОВ..ТАКА СЕ ПОНАУЧИХ ДА СЕ ОБИЧАМ И РАЗБРАХ КОЛКО СЪМ ОБИЧАНА...БЛАГОДАРЯ!
anita
Blagodaria
I write from abroad
And I think need: peace on Earth and good among people
man
Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!
българин
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството
Виж още отзиви
Коментирай
loading...