Назад до Крион: Мрак и светлина

Крион: Мрак и светлина

  1. Крион: Мрак и светлина
  2. Тъмнината и светлината - Обзор
  3. Равновесието на човека - негативното и позитивното
  4. Проблеми и решения
  5. Смърт и равновесие
  6. Действителната тъмнина и осветяването
  7. Любов и омраза
  8. Страх и покой
  9. Притчата за Моби

Страх и покой

Днес говорим за страха и покоя, които на пръв поглед се намират на двата противоположни края на спектъра. Този, който се страхува, се намира в мрака. Този, който се страхува, не е готов да види активния елемент на светлината. Този, който се страхува, не разбира самоуважението на великото същество в неговото сърце. Страхът, подобно на омразата, е невежество. Но все пак това е невежеството на златното същество вътре във вас.

О, скъпи мои, когато се изправите лице в лице с Висшия Аз, никога няма да сте отново същите. Когато това златно същество погледне в очите ви и вие видите лицето си в този ангел, никога няма да сте същите. Вашето самоуважение ще се засили! Хората, които са открили това висше същество, могат да се събудят изпълнени с покой, без значение какво става, защото разбират, че в себе си носят частица от Бога. Та нали източникът е тук [Лий докосва тимусната си жлеза и сърцето, сочейки мястото вътре в себе си.]

Как ще се почувствате, ако знаете, че никога не сте сами? Никога не сте сами! Някои от вас не го вярват. Чувствате нещо друго. Наистина се чувствате самотни. И ние ви казваме, че усещате енергийно състояние, което е непълно и копнее да бъде променено - очаквайки бъдещата промяна. Има ли някой в тази зала, който се наслаждава на сегашното си състояние? Ако това беше така, не мисля, че щяхте да седите на своите места тук или да четете тези думи. Не. Вие искате промяна!

Точно сега сте свободни да изразите своето намерение за промяна. Тялото ви достига до истината и е в състояние на преход. Страхът и омразата са преходни неща, които желаят да бъдат променени и са готови за възможната промяна. От друга страна, покоят е щастлив със себе си, също като любовта, защото притежава чисто намерение и разполага с активната енергия на светлината. Никъде няма нищо такова, скъпи мои, да седите на този стол като човешко същество или да четете тези думи и да знаете, че макар и да ви се струва, че в света около вас цари пълен хаос, вие сте изпълнени с покой. Ключът е ангелът вътре във вас Катализаторът е вашата мъдрост. Някои сравняват това с щрауса, който е заровил главата си в пясъка - пренебрегвайки проблемите. Те не разбират, че да си изпълнен с покой, докато се намираш насред хаоса, е Божествена черта. Илюстрира вашия възглед за света. Показва разбирането, че в нещата съществува равновесие и вие избирате да балансирате живота си със светлина.

Рейтинг:

Отзиви

ВИОЛЕТА
ЧЕТА КНИГИТЕ НА КРИОН ОТ 2000 Г ВСИЧКИ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ЛюБОВ..МНОГО ЛюБОВ..ТАКА СЕ ПОНАУЧИХ ДА СЕ ОБИЧАМ И РАЗБРАХ КОЛКО СЪМ ОБИЧАНА...БЛАГОДАРЯ!
anita
Blagodaria
I write from abroad
And I think need: peace on Earth and good among people
man
Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!
българин
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството
Виж още отзиви
Коментирай
loading...