Назад до Крион: Страхове от минали животи

Крион: Страхове от минали животи

  1. Крион: Страхове от минали животи
  2. Страх от изоставяне
  3. Страх от конфронтация
  4. Чувството за малоценност
  5. Страхът от просветление и обвързване

Страх от конфронтация

Сред вас има един човек, който се страхува от всякаква конфронтация. Сега ще разберете защо. Ти си на 32 години, скъпи - мъж в разглеждания живот. Макар че сега, докато седиш в тази група, си жена.

В този минал живот стоиш скован заедно с другарите си в студената нощ и очакваш да излезеш на бойното поле и да се биеш. При всяко движение ризницата се врязва в тялото ти, понеже дотогава не си слагал подобно нещо. Шлемът, който стяга главата ти, ти стои като чужд и не ти приляга по мярка. Щитът е тежък, а мечът - нямал си представа, че бойните мечове са толкова тежки! Нареждат ти да се изправиш, а ти едва се надигаш заради огромната тежест. Изпращат те в битка като следно усилие да спасите страната си. Тя е нападната от варварите, завоевателите, онези, които заграбват земята ти и ти отнемат всичко, което притежаваш. Сега водачите искат от теб -  в последен, отчаян опит - да излезеш пред врага, който настъпва към вас.

Само преди три дни дойдоха хора от войската и те взеха направо от нивата, понеже ти си стопанин по природа и разбираш от животни, посеви и растения. Сега стоиш до твоите въоръжени до зъби съселяни, с които до вчера сте пасли овцете, козите и останалия добитък. Поглеждаш тежкия меч в ръката си и си даваш сметка, че не знаеш как да го въртиш и не притежаваш нито капка от уменията на воините, срещу които ще се изправиш. Страх те е! Тялото и умът ти крещят: "Бягай назад!", но същевременно осъзнаваш безмълвната обич към земята и родината - затова оставаш на мястото си.

Време е! Слънцето изгрява и осветява утринната роса, а от другия край на полето долитат звуците на приближаващия враг. Надзърташ над окопите и виждаш напредващите редици, тропота и грохота на бойните машини. Някой надува тръба в знак, че трябва да станете и да поемете напред. Поглеждаш човека до теб, дългогодишен съсед, стопанин, който отглеждаше прекрасна реколта - плодове, които си опитвал неведнъж на празненствата с прекрасното му семейство - и виждаш страха и тъгата в очите му. Той отклонява погледа си, за да не видиш сълзите му. Двамата вдигате едновременно тежкото снаряжение, изправяте се и поемате към войската отсреща. Нито за миг не ви хрумва да побегнете, да кажете не на родината. Врагът така или иначе ще унищожи чифлика ви, затова не ви остава нищо друго, освен да умрете в бой.

А въздухът е наситен с миризма на страх, скъпи мой, докато крачиш към бойната линия и сега смъртта ти е неизбежна! Няма връщане назад. Не поглеждаш околните в лицата - съседите, които открай време познаваш и обичаш, онези, чиито деца познаваш по име, защото знаеш, че ще видиш страх, а искаш да пожалиш достойнството им в последния час.

Колкото повече наближавате врага, толкова по-бързо крачите. Варварите нямат търпение да ви посрещнат. Те знаят, че победата им е сигурна. Тутакси връхлитат върху вас! Виждаш лицето на онзи, който ще влезе в бой с теб. Той също те вижда и веднага те измерва с очи. Знае, че си селянин и се ухилва, разкривайки липсващите си зъби. Всичко сякаш става в забавен кадър, докато ти се питаш дали някога е израждал теленце, или се е грижил за стадо, или е засявал реколта. Дали е имал семейство, или е хранил болно животно, макар и в труден момент?

Той вдига брадвата високо над главата си, а ти инстинктивно вдигаш щита, за да се предпазиш от удара му. С другата си ръка той забива меча под щита ти, дълбоко в плътта ти. Подлъгал те е с този изпитан ход, пронизва те остра болка и краката ти се разтреперват. Всичко става бързо и отмерено. Той те събаря с щита си и надава победен вик. Заплюва те в лицето и изкрещява на някакъв непонятен език - а после поема към следващата си жертва.

Проснат в калта, вдъхваш уханието на земята и се вслушваш в грохота на многочислената сган, която напредва към фермата ти. Преди боя ти си скрил семейството си на сигурно място и си пуснал на свобода животните си. Обзема те усещане за покой. Всичко свърши. Ти направи каквото можа, оттук нататък другите да му мислят. "Сбогом, скъпи мои същества", прошепваш с глас, който като че ли не е твой. "Ще се видим когато настъпи времето за това." Това е краят и ти интуитивно разбираш, че си отиваш вкъщи. Усещаш как топлината на жизнената ти течност изтича от теб и напоява земята, която обичаш и си обработвал толкова години. Болката трае кратко; после настъпва мрак.

Скъпи присъстващи в тази стая, нека ви кажа: тъкмо затова Бог ви обича толкова много! Понеже ето такива събития създават уроците ви, а това са уроците, които повишават вибрацията на планетата! Нима тогава е чудно, че седим в нозете ви с благоговение, затова че сте избрали да свършите такава работа?

Това болезнено събитие от прастаро време събужда във вас днес, след много животи, страха от конфронтация. Освен това ви обяснява защо се колебаете да подкрепите правителството в което и да е начинание, понеже последния път това ви коства живота!

Моля ви, осъзнайте, че не е задължително да встъпвате в битка с беззъби великани, за да се страхувате от сблъсък. Пак ви казвам, тази вечер илюстрирахме най-драматичния случай, така че всички да оцените кой седи до вас.

Насърчаваме онези от вас, които имат желание да преодолеят този кармичен страх от конфронтация, да надянат Божията ризница! Следващия път, когато се озовете в някаква конфронтация, която буди страх в тялото ви - който кара сърцето ви да бие учестено или раздвижва вашата химия, за да ви изпълни с тревога - влезте смело в нея! Почувствайте се обгърнати от Божията мантия. Тази нова ризница на Божия Дух е съвършено различна отпреди, тъй като правилата се промениха в тази Нова епоха. Това е епохата на сътворяването с Бог - епоха, в която вашата сила е абсолютна, стига намерението ви да е чисто. Това е мантията на любовта и мечът на истината. Нищо не може да им излезе насреща!

Хората от другата страна на вашата нова енергийна конфронтация веднага ще доловят кармичната ви промяна, докато навлизате в събитието - и също ще се променят. Наблюдавайте внимателно. Вижте как реакциите им няма да са същите, когато облечете вашата духовна броня и развъртите меча на истината. Понеже вашите действия ще тласнат любовта към човека, срещу когото сте се изправили - и не само това. Ще разрешат битката, без да наранят воина... защото ще променят онзи, с който воювате, а заедно с това ще променят и вас!

Независимо пред каква конфронтация се изправяте, встъпвайте в нея с увереност и любов. Вашият сблъсък вече не е битка, където винаги има победител и победен, защото сега конфронтацията носи решения и за двете страни. Божията мантия съдържа бронята на мъдростта, щита на познанието и меча на истината. Затова пристъпете към нея с мир и спокойно изражение на увереност. Когато направите това, вашият кармичен възел ще се развърже и вие повече никога няма да се страхувате от този атрибут.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Без страх и без тъмнина в Любовта безгранична!
Анонимен
Мантията на Любовта,бронята на Мъдростта,щитът на познанието и мечът на Истината!Това са атрибутите на Новата епоха.Учителю,благодаря ТИ!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...