PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Хатори: Да промениш съдбата

Хатори: Да промениш съдбата

  1. Хатори: Да промениш съдбата
  2. Приемане и състрадание
  3. Осъзнаване, избор, вибрацията
  4. Има ли карма
  5. Съдбата на Земята
  6. Съдбата и измерването на времето

Има ли карма

А сега спираме, за да попитаме за вашите въпроси върху изложения материал, Вирджиния.

Вирджиния: На нашата планета се водят много дискусии относно степента на контрол, която ние, хората, имаме върху своя живот и в частност върху външните събития и върху това, което наричаме наша собствена индивидуална съдба. По рано заявихте "вашата съдба не е фиксирана, неизменна" и това повдига въпроса за кармата. Има ли карма ? Ако да, какво представлява тя? Нека започнем с това.

Хаторите: Когато казахме, че съдбата ви не е фиксирана, това, което имахме предвид, е, че ходът на живота на индивида е определен в някакво отношение от гледна точка на посоката. Вие обаче можете да промените това, изменяйки своя модел на емоционалната мисъл и на чувството.

Карма има. Кармата просто изразява резултата от действията, които са осъществени във Вселената. Всички действия имат свои противодействия или последици, така че всяко нещо, което даден индивид върши, има своя последица. Кармичните резултати и последици ще бъдат много положителни, когато представляват плодовете от действия, изпълнени със състрадание и любов. Или ще бъдат точно обратното. В такъв случай карма е просто изживяването на ефектите от мислите и действията на индивида било с положителни, било с отрицателни последици. За щастие, ако даден човек внесе в живота си отрицателен кармичен дълг, който трябва да бъде преобразуван, потребности, на които да се обърне внимание, това може да се направи външно, от гледна точка на събитията и нещата. Но може да се направи и с помощта на енергията във фината сфера и тя просто да се преобразува. Точно това е предназначението на йога и алхимията. Това, което насърчаваме особено силно, е енергийното преобразуване, промяна, изчистване на кармата във фините сфери. Тогава вие не трябва да работите с нея навън, във външните си дела. Така че карма има. Никой не е свободен от последиците от своите действия. Всички трябва да осъзнават и да посрещат последиците от това, което правят в този или в други животи.

Съдбата обаче, която се разгръща пред всеки човек, неговото бъдеще, представлява резултатът от семената, които се посаждат сега, точно в този момент. Отговорността пада върху това, което даден човек избира да чувства, и това, което той избира да изпитва по отношение на своите реакции към събитията от собствения си живот. Просто казано, начинът, по който даден индивид ще избере да се отнася към своите действия, е семето, което в съответствие с неличностния закон на Вселената ще се развие в Кармичните последици в бъдещето. Така че човек наистина оформя в буквалния смисъл на думата бъдещата си съдба точно сега, в настоящия момент, във всеки настоящ момент. Не е истина, че съдбата е нещо, което ви очаква пасивно. Тя по-скоро се създава от самите вас във всеки момент от живота ви, във всеки момент, когато правите избори.

Вирджиния: Благодаря. Така, както разсъждаваме за кармата на отделния индивид, за неговата съдба и т. н., по същия начин си мислим и за съдбата на отделните народи. Да вземем в частност САЩ. Какви възможности за САЩ виждате в момента, а също и от гледна точка на отношенията им с другите народи по света?

Хаторите: Кармичните последици за цивилизациите се подчиняват на същия закон, който важи и за отделните индивиди. Само дето работи с по-голяма маса от хора и обхваща повече променливи, защото става въпрос за много повече хора. Така че съдбата на Съединените щати, както и на отделния индивид, не е нещо, което е независимо от самите тях. Тя е нещо, което гражданите постоянно създават и оформят във всеки миг чрез решенията, които взимат като култура и като общество.

Има нишки, които преминават през настоящата култура и са резултат от миналите действия на САЩ като страна. Въпреки че в основата на замисъла за образуването на Съединените щати са залегнали много високи цели, висока степен на интеграция, както и възгледът за свободата на отделната личност, които са се разпространили по целия свят и са го издигали на нова, по-висока степен, тяхното формиране е донесло със себе си и многобройни отрицателни ефекти. Това са алчността, насилието и доминирането, потискането на култури и ситуации по целия свят. Световната история показва, че една култура или цивилизация не може да задържи тази позиция до безкрайност.

Едно от нещата, които се случват днес като смущение в културата, дори като провал на обществото, отчасти е резултат от увеличаването на скоростта на вибрацията, ставащо в момента. Но то е резултат и от кармичните семена или дългове, които се плащат от днешните поколения, за отрицателните кармични избори, направени в миналото. Решенията и действията, взети и извършени като култура, като общество, от зачеването на тази страна през многобройните периоди на насилие и потисничество спрямо другите народи трябва да бъдат балансирани. Тъй като посочените негативни явления трябва да се балансират, лекуват и да се постигне отношение, изпълнено с повече любов, в момента тече твърде сложен феномен. Съединените щати плащат своите кармични дългове, както и всички останали общества, но тепърва предстои да се види каква ще бъде съдбата на тази страна, защото ще се основава върху изборите, които нейните граждани правят всеки ден. Вие правите завещание за децата си и за децата на вашите деца и т. н., които ще се занимават с последиците от изборите, направени сега.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Излиза,че Лунния календар е по-близо до биологията на човека-наистина в миналото хората всичко са определяли според лунните цикли.Църквата и с Грегорианския календар е забила нож в човека,служейки на гущероподобните.Днес този абсурд продължава и човечеството "гони часа",като разрушава здравето си.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...