PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Хатори: Да промениш съдбата

Хатори: Да промениш съдбата

  1. Хатори: Да промениш съдбата
  2. Приемане и състрадание
  3. Осъзнаване, избор, вибрацията
  4. Има ли карма
  5. Съдбата на Земята
  6. Съдбата и измерването на времето

Съдбата и измерването на времето

Вирджиния: В момента водим много дискусии относно времето, измерването на времето, ускорението на времето, Календара на маийте и други подобни. По какъв начин измерването на времето е свързано със съдбата?

Хаторите: Вие поставяте на обсъждане една твърде обширна тема. И нейното обяснение може да ни отнеме доста време, но ще се постараем да бъдем кратки. Свързано е с езика, колкото и странно да изглежда. Когато имате някакво преживяване и го опишете с помощта на езика, имате възможност да го схванете по-добре, да го задържите. Освен това езикът улеснява разпознаването на преживяването. Човек със сигурност може да има преживяване и без езика, но езикът позволява на съзнанието да маркира преживяването. Опитвате се например да си спомните нещо, което се е случило в миналото - да кажем, че сте сложили книга в чекмеджето, излезли сте от къщата и сте отишли някъде в града. След това разбирате, че книгата ви трябва, затова се обаждате вкъщи на своя партньор, казвате му, че сте сложили книгата във второто чекмедже и го молите да ви прочете определена страница от нея. Езикът ви е помогнал да общувате, така че езикът подпомага преживяването (докато не възстановите своите телепатични способности). В настоящия момент би било много трудно да ориентирате човека как да намери книгата, ако не разполагахте с език. Така че езикът начертава път през преживяването и функцията му е да го прави, като бихме добавили, че това е и неговото ограничение.

Времето е подобен процес. То е един реален поток, но е много по-сложно от линейния начин, по който вашето общество, вашата култура, го измерва. Понеже времето в действителност е спираловидно и нелинейно, по своята природа то е многоизмерно, а не триизмерно. Моля, разберете, че след като използвате линейна мярка за времето или някаква система за измерване, вие създавате ефект върху възприятието. Времето притежава три специфични качества или нива, на които ще се спрем.

Първото качество е биологичното време, органичното време, ритмите на вашето тяло, ритъмът на дишането, ритъмът на пулса на сърцето, ритъмът на вятъра, ритмите на времето върху Земята - всичко това е свързано с ритмите на Земята и с биологичните ритми на вашето тяло, които са органични. Освен това разполагате с часовник, който е изобретен, за да измерва последователността на времето, разбивайки го на отделни части, така че всички човешки общества живеят в съответствие с механичното измерване на времето, а не според тяхната биологична мъдрост. Да живееш живота си в съответствие с часовника, за да се приспособиш към общоприетия в обществото ритъм, може и да служи на едно ниво, но на биологично ниво това си е доста голям стрес, защото ви откъсва от биологичната ви мъдрост!

Биологичното измерване на времето в съответствие с ритмите в природата ни отвежда до второто ниво на времето, което е свързано с Луната. Лунната последователност на времето, тринайсетте пълнолуния, които приблизително се падат на една година, е по-органична, по-истинска мярка на времето от Григорианския календар, използван от голяма част от хората по Земята, особено от тези в Западната цивилизация. Григорианският календар, съдържащ дванайсет месеца, е бил създаден, за да откъсне хората от лунното, органично усещане за времето. Създателите на календара били твърде прецизни в това, което вършели. Ако използваме жаргона на улицата, това било чист "грабеж". Той отнема! Това било начин да се изтръгне човешкото съзнание от осъзнаването на Земята, на Великата Майка, и да се свърже то с нещо абстрактно. Така че, когато някой измерва времето чрез Григорианския календар, той буквално е извън синхрон с истинския поток на времето. Този календар представлява едно произволно мерене на времето. Той е изваден от шапката, така да се каже. Не е органичен. Не отразява ритмите на тялото, не отразява и ритмите на Земята. Затова по-истинското усещане за времето би било връщането към лунните фази.

И накрая, третото значение на времето е интергалактическо, което е потокът и отношенията на галактиките помежду им от позицията на Великото Централно Слънце и тяхното отношение към вашето Слънце, звездата на тази Слънчева система. Това е друго ниво на времето, за което вие знаете твърде малко. Следователно, имате три нива на истинското време: (1) Биологично, (2) Лунно и (3) Интергалактическо.

Човек може да измерва времето, механично и привидно да започне да има контрол върху Земята, защото наистина да накара нещата да се случват в съответствие с времето. И това е вярно, защото с помощта на съзнанието човек създава друг поток на времето. Но това, което искаме да ви кажем, е, че ако искате да достигнете до точно описание на времето, което съответства на Вселената, в такъв случай забрвете за часовника и календара и се обърнете към своето тяло, към Луната и Слънцето.

Вирджиния: Може ли Календарът на маите да направи това за нас?

Хаторите: Календарът на маите е в състояние да проследи лунните фази и интергалактическите фази. Той не проследява мъдростта на тялото. Но, да, за лунните фази и интергалактическото време Календарът на маите е най-точното описание, с което разполагате.

Вирджиния: В такъв случай какъв е най-добрият начин да използваме времето, като се има предвид разделеността на съвременното общество?

Хаторите: Ако не "напуснете строя", така да се каже, ще трябва да намерите баланса, равновесието. Ако се налага да се приспособите към обществото, каквото е положението с повечето хора, тогава се налага да отдадете дан на часовника и да бъдете на мястото, на което сте казали, че ще бъдете, в уречения час. Но докато се подчинявате на часовника, обърнете внимание и на своето тяло. Може би времето, по което трябва да се храните, не е времето за хранене на всички останали. Може би това е вашето време за почивка, за четене, за разходка, а едва по-късно да хапнете нещо.

Различията в ритмите на отделните хора са големи. Така че трябва да станете чувствителни към собствените си ритми и да се погрижите да правите изборите на основата на мъдростта на своето тяло, като в същото време се съобразявате и с часовника, и с Григорианския календар. Ние просто ще ви насърчим да започнете да обръщате внимание на лунните фази и да схващате движението на времето от едно новолуние до следващото. Ако можете да живеете в два свята, можете да сте в обществото, отбелязвайки и проследявайки нещата в съответствие с неговите мерни единици, и в същото време да осъзнавате и да живеете живота си чрез по-дълбоките природни ритми.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Излиза,че Лунния календар е по-близо до биологията на човека-наистина в миналото хората всичко са определяли според лунните цикли.Църквата и с Грегорианския календар е забила нож в човека,служейки на гущероподобните.Днес този абсурд продължава и човечеството "гони часа",като разрушава здравето си.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...