Назад до Хатори: Възходящата спирала

Хатори: Възходящата спирала

  1. Хатори: Възходящата спирала
  2. За издигането на Земята

За издигането на Земята

Вирджиния: Бихте ли казали още нещо относно фотонния пояс?

Хаторите: Неговите ефекти са силно надценени.

Вирджиния: Наистина ли сме във връзка с фотонния пояс?

Хаторите: Да, има повече частици светлина, но той няма да окаже това въздействие, което според някои хора би могъл - поне не според нашето познание, нашата наука и начина, по който ние го разбираме.

Вирджиния: Вие ще бъдете въвлечени в това събитие, свързано с навлизането на Слънчевата система във фотонния пояс, нали, понеже сте близо до Венера?

Хаторите: Да.

Вирджиния: В такъв случай бихте ли казали, че фотонният пояс е потенциално полезен за хората?

Хаторите: Той е полезен, да, но някои хора ще бъдат разстроени от него.

Вирджиния: Можете ли да уточните какво имате предвид под полезен и разстройващ?

Хаторите: Когато интензивността на светлината се увеличи, пред Ка възниква възможността да погълне в себе си тази светлина и да я включи във физическото тяло и в различните му полета. Това може да даде тласък по спиралата на издигането, защото разполагате с повече енергия и с повече осъзнаване.

Вирджиния: ...които да приложим към четирите ъгли на пирамидата?

Хаторите: Точно така. Но ако човек не е решил да се издига нагоре по спиралата и да се занимава с четирите ъгли, тогава светлината, която влиза в него, може да раздразни емоционалното тяло, карайки по този начин човека да действа по-ирационално и по-емоционално. И вие ще се убедите, когато навлезем в светлината с по-голяма интензивност, че някои хора ще станат по-осъзнати, по-балансирани и по-състрадателни, докато други ще бъдат по-ирационални, по-агресивни и по-мрачни. Светлината захранва огъня на сътворението или огъня на разрушението. Всеки човек сам прави своя избор.

Вирджиния: И така, от гледна точка на собствения ви научен интерес към връзката на фотоните с ускорението тук, в Слънчевата система, има ли някакви времеви граници, в които това ще се случи? Има ли някакви общи научни принципи, които могат да се формулират?

Хаторите: Да. (...пауза...). Възстановяваме един от нашата група, който може да ви го обясни с термини, които са научни и заедно с това са разбираеми за обикновения читател. Това е много сложна аномалия (...пауза...).

Ето как стоят нещата според нас. Връзките между всички неща са хармонични. Съществува един хармоничен импулс, който е бил задействан от първичния Източник при раждането на Вселената. Той е цикличен по своята природа и неговата основна хармония определя това, че дадени неща ще се движат или определени посоки ще възникнат в определен момент от времето. Това е като основният тон или основната вълна, така да се каже. Имаме една основна или фундаментална вълна, която е била задействана от импулса на сътворението. В рамките на тази основна вълна всяка сфера излъчва свои собствени вълни. По този начин имате наслагване на вълни върху вълните на хармонията, благодарение на които едни феномени се раждат, а други загиват. Фотонният пояс е една от тях. Фотонният пояс позволява по-голямо осъзнаване, осигурява по-голяма духовна възможност. Той е просто врата за възможността. Даден човек може да се възползва от нея или да не се възползва. Един венерианец може да се възползва от нея или пък не, но аз ви гарантирам, че всички ние ще се възползваме от нея (...много смях...)! Вратата на възможността представлява светлина с нарастваща интензивност. Увеличаването на интензивността (яркостта) на светлината вече започва. Това вече се случва и вие можете да забележите хора, които губят своето емоционално равновесие, хора, които се държат абсолютно ирационално и вършат изключително вредни неща един на друг.

Едновременно с това обаче, и вие няма да го видите често по вашите новини, стават чудеса. Понеже по-голямата част от новините ви са източник за развлечение, като поставят ударението върху мъчението, болката и насилието, а не върху радостта, служенето и издигането, вие изпускате добрата новина, която да аплодирате. Случват се истински чудеса - хората се лекуват, настъпват облекчения на болестите. Тези неща се случват по целия свят, но те не се отразяват често в медиите и вие не ги виждате по вечерните новини.

Интензивността на светлината се увеличава не само благодарение на фотонния пояс - ядрото на галактиката също излъчва високоенергийни частици, които вашите физици наскоро откриха. Те измерват тяхното нарастване, но не разбират, че тези елементарни частици са зародишите на по-висшите състояния на съзнанието. С други думи, това е подарък от Вселената, ако погледнете към феномена от този ъгъл. Тези енергийни дарове са тук, за да ви помогнат да се издигнете нагоре по спиралата, ако решите да го направите. Но ако човекът е решил да не се изкачва нагоре по спиралата и да не се занимава с четирите ъгли от основата на пирамидата, тогава тези издигащи енергии се превръщат в източник на разстройство и дисбаланс. Всеки от нас, в рамките на тази Слънчева система, без съмнение в момента преминава през този процес. И доколкото можем да преценим, той ще достигне своята кулминация през първото десетилетие, или приблизително там някъде, на новото хилядолетие, вероятно до 2020 година.

Фотоните и тези частици действително въздействат върху вас, нас и останалите висши измерения. Оказват въздействие върху всички измерения в Слънчевата система, не само върху вашето трето измерение.

Вирджиния: Споменахте "галактическо ядро". Можете ли да бъдете по-конкретни по този въпрос?

Хаторите: Центърът на тази галактика.

Вирджиния: И така, цялата физическа материя и съзнанието са засегнати от фотоните?

Хаторите: Да.

Вирджиния: Има ли още нещо за времето, което трябва да знаем?

Хаторите: Е, добре, то е относително, защото има много променливи. Следователно, ако дадем точен времеви отрязък, вие трябва да разберете, че това е само вероятния отрязък от време, както ние го виждаме, защото Вселената се променя непрекъснато. Тя не е константна величина. Не можете да предскажете нещо със сигурност, особено сега, тъй като всичко се променя във висша степен. Но както казахме по-рано, първичната хармония трябва да достигне до своята, както вие я наричате, кулминация от гледна точка на вълновата механика между 2000 и 2020 г.

Вирджиния: Съществува календарът на маите, който свършва в 2012 г., а освен това има и редица други данни, които сочат, че около идването на новото хилядолетие ще настъпят множество промени.

Хаторите: Да. Фотонният пояс възниква от нефизическия хиперкосмос и представлява лента или пояс от светлинни частици с висока интензивност. Както беше посочено, Земята ще попадне в този пояс през първото или второто десетилетие на новото хилядолетие, въпреки че дотогава ефектите ще са започнали да отшумяват. Както казахме обаче, фотонният пояс е само част от това, което се случва от гледна точка на енергията.

Вирджиния: Вие считате ли, че собственият ви уравновесен живот в служба на другите ще ви отведе до петото измерение до тази 2020 година, която споменахте? Или по какъв начин гледа вашият народ на тези процеси?

Хаторите: Е, има твърде голямо разнообразие от мнения (...смях...). Ние сме преди всичко един прагматичен народ и нашият опит от изминалите хилядолетия ни е показал, че в известен смисъл теорията "къде ще отидем и кога ще стигнем там" е безсмислена. Това, което има значение, е, че ние предаваме себе си с любов на най-висшата възможност на всеки от четирите ъгли на основата на нашата реалност, на собствената ни пирамида. След това ще се издигнем със скорост, която е балансирана както за всеки от нас като индивид, така и за всички нас като култура. Въпреки че в нашата цивилизация има Хатори, които вече са отишли във висшите измерения, като цяло ние се реем около четвъртото. Но има и Хатори, които вече са се издигнали до висшите нива, и те работят с нас и ни служат така, както Исус е служел на вас, защото по този начин те служат и на самите себе си и на своя процес.

Вирджиния: В такъв случай, докато се движим спираловидно в енергията на възможното издигане, виждате ли вие нашата планета Земя да се издига в отрязъка от време, който споменахте, т. е. между настоящия момент и 2020 година? И има ли вероятност да се издигнат голям брой представители на човешкия род?

Хаторите: Имате предвид прехода от триизмерното към четириизмерното пространство?

Вирджиния: Да, или да се надяваме един ден и над него.

Хаторите: Наблюдаваме с интерес какво става на вашата планета. На нас все още не ни е ясно какъв ще бъде крайният резултат. Но всичко е толкова интересно и така интригуващо, че можем да ви съобщим, че във вашата Слънчева система се събират на тълпи същества от други измерения и от други светове, за да наблюдават това, което се случва. В момента този край на галактиката е твърде, твърде пренаселен заради тези, които са се събрали тук, за да наблюдават събитията. Това, което предстои да се случи, и което и в момента се случва, не се е случвало никога досега по този начин. На основата на нашите наблюдения до този момент бихме казали, че съществува възможност Земята, такава, каквато я познаваме, да се издигне изцяло. В този момент, ако тя избере да осъществи това издигане, съществува възможност, много голяма възможност, това да стане в рамките на споменатия отрязък от време, т. е. между 2000 и 2020 г.

Онези хора обаче, които не са подготвени или не желаят да се издигат заедно със Земята, ще заминат и ще намерят другаде свой дом, защото издигането с една октава на цялата планета ще бъде изключително мощен енергиен феномен. Ще има и някои хора, които ще се издигнат самостоятелно, независимо дали Земята ще се издигне, или не.

Ние обаче искаме да споделим с вас своето познание относно издигането и нашия интерес към него. За нас е без значение какво става със Земята от гледна точка на това дали тя се издига, или не... или с хората що се отнася до това дали те се издигат, или не... или кога ще стане това..., или как ще стане. Това, което е от съществено значение в настоящия момент, е какъв избор прави всеки човек в четирите ъгли на своята пирамида във връзка със собственото си издигане. Защото процесът на издигане никога не свършва. Целта не е да се издигнеш до определена октава на съзнанието. Целта е да се предадеш на любовта и на най-висшата възможност във всяка ситуация, настъпваща в живота на човека. И това служи на цялото. Това служи на индивида за издигането на неговото съзнание. Дали той се издига, или не, или дали открива, че умира физически, е без значение. Забелязали сме, че някои хора възприемат феномена на издигането почти като маратон и сякаш вярват, че този от тях, който се издигне първи, е "победител". Не споделяме този възглед и искаме да сме абсолютно ясни в това отношение.

Нашето убеждение се основава върху успешния метод, развит през хилядолетията, според който целта не е просто да се издигнеш до друга октава. Целта, както ние я разбираме, е да изживееш живота си колкото е възможно по-пълно и богато, предавайки се непрекъснато на по-великата сила на любовта и осъзнаването. Като живеем добре и действаме, за да създадем най-голямата възможност във всеки ъгъл на своя живот и опит - в своята култура, в своите семейства и общности - ние издигаме нашата цивилизация. Дали оставаме в измерението, в което се намирате в момента, или отиваме в друго измерение, е без значение, защото в безкрайността на космоса всеки един от нас ще се издигне.

Нашият съвет на прага на новото хилядолетие е да не се занимавате прекалено много с календара и с феномените на настоящето време. Те сами ще се погрижат за себе си. Освен това те са от такъв космически мащаб, че са имунизирани срещу вашите мисли или намеса. Много по-полезно би било да промените онези неща, които можете, а това, върху което сте в състояние да окаже влияние, е количеството любов, която внасяте в своя свят.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Анонимен
Благодаря за това знание!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...