🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Хатори

Хатори: Звукът като ключ

  1. Хатори: Звукът като ключ
  2. Упражнение за звука на емоциите
  3. Упражнение за промяна на съзнанието чрез звук
  4. Съвети за откриването на звука на емоциите
  5. Звуковия подпис
  6. Звуковия резонанс
  7. Древните култури и звука

Всички неща в проявената Вселена са вибрационни по своя характер. Вашата наука продължава да открива истината, че всичко съществуващо е вибрационно, че всички неща освен форма притежават още звук или вибрация и че формите и вибрациите са взаимозаменяеми. Съществува директна връзка между формата на нещо и честотата на неговата вибрация. От наша гледна точка вие представлявате сложни, взаимосвързани енергийни полета, включващи светлина и звук. Различните клетки, образуващи телесните органи и системи, излъчват звукови вибрации (честоти), които са сложни и са взаимно свързани с другите клетки, като по този начин предизвикват клетъчни резонанси. В действителност целият свят на вашето тяло представлява една ходеща симфония. Това не е метафора, защото вие сте сияйни яйца от изобилно изливаща се енергия, създаваща многобройни звукови резонанси. Тялото например представлява постоянен вълнови модел, създаден посредством много сили, и различните постоянни вълни, образуващи тялото, са в резонанс със Земята, а освен това се влияят от промените на резонанса, които Земята претърпява.

В момента Земята преминава през важен преходен период, в който собствените й резонанси и вибрации се изменят и се установяват в ново състояние на равновесие. Резонантните полета на вашето тяло следователно също са в преход към едно ново ниво на равновесие на всички равнища - на нивото на елементарните частици, на атомно и клетъчно ниво, което оказва въздействие върху телесните органи и системи. Това създава огромен вътрешен биологичен стрес, той се преобразува във физически проблеми, които понякога приемат формата на различни заболявания, а понякога формата на умора или на възбуда. В емоционалната сфера той приема формата на емоционална нестабилност.

Емоциите също притежават звук и вибрация, защото в действителност са феномени с много равнища, които включват неврологичните модели в мозъка. Хормоналните реакции в тялото също са свързани с промяната на емоциите. Емоцията влияе върху промяната на дихателните модели и на окисляването на кръвта, както и върху химическите процеси, протичащи в кръвта. Всички посочени промени създават специфична звукова хармония. Тези звукови промени могат да бъдат установени и вашата наука всеки момент ще го направи. Скоро ще откриете, че всички емоции притежават свой звуков или вибрационен подпис. По този начин повечето емоции ще започнат да се разглеждат също като музикални акорди, някои от които са мелодични и успокояващи, докато други са остри и неприятни.

Истина е, също така, че звукът или подписът на емоцията се съдържа между клетките чрез различните резонантни полета в специфични области на тялото. С това твърдение искаме да кажем, че една емоция, като гневът например, и нейният звуков подпис ще притежават определено качество - някакъв тембър, някаква височина, някаква сила. Този звуков подпис ще се появи от клетките от клетъчните резонанси на тялото на определено място. Много хора усещат яда си в горната част на гърдите и в периферията на ръцете. Много често тъгата се изпитва в областта на сърцето, а също и около очите. И така, всяка емоция или емоционална реакция води началото си от междуклетъчните резонантни полета на тялото. И тези емоционални реакции или модели са със специфично въздействие от гледна точка на химията и на моделите на електромагнитните полета на тялото.

Потискането на емоцията никак не е здравословно. "Потъпкването" на емоцията, ако използваме един от вашите термини, в действителност причинява "засечка" в биохимията на тялото. Понеже ви виждаме главно като енергийни тела или сияйни яйца, излъчващи каскада от звукови резонанси и вибрации, забелязваме, че когато потиснете преднамерено дадена емоция, звуковият подпис потъва дълбоко в клетъчната структура на тялото. Ако имате достатъчно резонанси, спускащи се непрекъснато и потискани отново и отново, като по този начин енергията се задържа дълбоко в клетките, може наистина да предизвикате появата на отрицателен физически резултат. Физическото тяло ще създаде симптомите на тези непреживени емоции. Гневът например може да се трансформира във физическите симптоми на високо кръвно налягане. Има и много други примери за това как емоциите могат да се преобразуват във физически симптоми в резултат от последователното потискане на емоционалната енергия.

Разглеждайки тази важна тема, ще обясним трите области или нива, свързани със звука и вибрацията. Първата област, която сме започнали да изследваме, е свързана с емоцията, подписа на емоцията и изразяването на емоцията чрез звука като полезен и благотворен феномен, като благотворна техника, ако щете. Втората област се занимава с използването на звука за задействането на специфични състояния на съзнанието, а в третата бихме искали да опишем използването на звука или вибрацията като начин за преднамерено въздействие върху физическите процеси в тялото.

За да разберете по-ясно емоциите, ви препоръчваме да погледнете на себе си като на сложно резонантно поле от енергия и вибрация, осъзнавайки, че емоциите притежават звукови подписи, които вие можете да изразите звуково под формата на въздишка, вик, писък, смях или дори просто като някакъв шум. След това можете да позволите на своето осъзнаване да обхване онези места на тялото, където тези емоции се съхраняват, така че става възможно по-лесното им освобождаване. Ще ви предложим серия от експерименти, ако не сте запознати с този процес, така че да успеете да се настроите към истината и към метода, с чиято помощ можете да позволите на емоцията да изрази и изчисти себе си чрез звука. За да се подготвите за следващото упражнение, си припомнете някаква емоция, която изпитвате редовно, независимо дали това е гняв, тъга, или радост.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Най-добро въздействие оказва пеенето. Учителя е посочил този метод и аз съм го изпитала.Отлични резултати!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...