Назад до Хатори: Звукът като ключ

Хатори: Звукът като ключ

  1. Хатори: Звукът като ключ
  2. Упражнение за звука на емоциите
  3. Упражнение за промяна на съзнанието чрез звук
  4. Съвети за откриването на звука на емоциите
  5. Звуковия подпис
  6. Звуковия резонанс
  7. Древните култури и звука

Звуковия резонанс

Вирджиния: От гледна точка на звуковите подписи - как е свързано всичко това с резонанса на звука и с промяната на резонанса?

Хаторите: В какъв смисъл използваш термина резонанс тук?

Вирджиния: По-рано посочихте, че резонантните полета преминават през ниво, което предизвиква огромен биологичен стрес. И че ние трябва да разберем резонансите на звука. Говорите за многобройните и изобилни резонанси на звука, когато ни виждате като сияйни яйца...

Хаторите: В този контекст резонансите са между органите на тялото. Всеки орган на тялото, добре, нека слезем още по-надолу - всяка клетка на тялото притежава резонантно поле. Дори атомите, молекулните структури, които образуват клетките, притежават свой резонанс. Но когато се спуснете до нивото на клетките, започват да се появяват твърде сложни обертонове и резонанси, а когато съберете милиони и милиони клетки, за да се образуват тъканите и органите, наистина се получават изключително сложни звукови матрици.

Резонанс например е сърцето по отношение на бъбреците. Този фундаментален резонанс установява равновесие между връзката на тези органи - и ние говорим за енергийна, а не за функционална връзка, защото медицината ще заяви, че това са две различни функции. От енергийна гледна точка обаче сърцето възниква от функцията на бъбреците. Китайците са съвсем точни в своето разбиране на този въпрос. Затова, когато бъбреците са здрави, и сърцето може да бъде здраво. Когато бъбреците са слаби, често и сърцето е слабо. Основният резонанс на здравото тяло създава равновесие и така всеки от органите притежава резонантно поле от енергия, което е във връзка, в хармония, ако щете, с всички останали органи. Да бъдеш здрав означава буквално да си в хармония. По този начин резонансите, звуковете и честотите, които се излъчват от всички органи, трябва да бъдат в хармонична връзка помежду си, за да постигнат и поддържат здравето на организма. Болестта възниква, когато нещо излезе извън хармоничното отношение.

Това, което става в момента на планетата, е една огромна промяна на всички биологични системи, предизвикана от увеличаването на скоростта на вибриране на Земята. Скоростта на вибрацията на всички неща, включително и на структурите на молекулно и атомно ниво, се увеличава. Така клетките и тъканите, които образуват органите, също се възбуждат, така да се каже, и заради емоционалните тъкани някои органи ще извършат прехода по-бързо от останалите.

Например, просто като един общ поглед върху нещата, черният дроб често съдържа в себе си потиснат гняв. Бъбреците често съдържат потиснат страх. Белите дробове често съдържат потисната скръб, а има и други органи-емоции. Когато цялата система започне да се издига нагоре по скалата на скоростта на вибрациите, неизразените емоции, съдържащи се в различните органи, ще задържат тези органи на по-ниско ниво на вибрации, докато останалата част от системата се издига нагоре. Когато между различните органи възникне вибрационен дисбаланс, е налице началото на дисхармонията между хармоничните резонанси на тялото. Има и една друга причина, поради която хората преживяват експлозия от емоции, които са много силни, много дълбоки и много бързи. Причината е, че органите, които задържат емоциите в себе си, буквално ги изхвърлят от себе си, за да се закачат за тази промяна на вибрацията.

Вирджиния: Значи промяната на резонанса, през която Земята преминава, предизвиква този допълнителен стрес върху нас, хората?

Хаторите: Да.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Най-добро въздействие оказва пеенето. Учителя е посочил този метод и аз съм го изпитала.Отлични резултати!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...