Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Послания от висш разум  »  Хатори  »  Хатори: Незададеният въпрос

Хатори: Незададеният въпрос

Хатори: Незададеният въпрос

Нашата последна тема е озаглавена "Незададеният въпрос", защото преминавайки и изследвайки сферите на съзнанието и потенциала за по-висше съзнание, ще откриете, че въпросите, които задавате, определят получаваните отговори. Понеже отговорите присъстват в самите въпроси, е много важно да се задават правилните въпроси, така че пред вас да се разкрият най-полезните отговори. Когато се вгледаме в еволюционните модели на хората, ни става ясно, че повечето от тях са ангажирани със собствения си малък свят, със собствените си желания, със собствените си стремежи, с осъществяването на собствените си фантазии. Всеки човек, така да се каже, действа "за своя сметка". Затова въпросът, който голяма част от хората задават, е: "Какво ще спечеля от това?"

В почти всяка ситуация, която възниква, повечето хора задават въпроса: "Какво е ползата за мен?" И това е тяхната основна грижа. Има и малък брой хора, естествено, които са се издигнали над това отношение, и това е много хубаво. Все пак масата от хора все още в много отношения са неосъзнати. Въпреки че "Каква е ползата за мен?" е подходящо отношение за определени нива на еволюцията, то е твърде ограничено за по-високите нива на съзнание, които в настоящия момент са във вашите възможности.

Приятели, незададеният въпрос е този, чийто отговор ще ви донесе най-голямата свобода, най-голямото ускоряване на развитието, най-голямото разширяване на осъзнаването и най-голямото овладяване на собственото ви съзнание. Отговорите на някои от най-големите, най-дълбоките мистерии в живота на човека се крият в този въпрос. Контекстът за този въпрос идва от разбирането, че човек е част от един непрекъснато разгръщащ се по-велик житейски опит. Самият живот е жив и живее и изразява себе си в настоящия момент чрез хиляди форми, включително и вас.

Дървото, например, притежава една основна жизнена сила, движеща се в него, която се изразява чрез стотиците, дори хиляди листа. Въпреки че всяко листо е важно за дървото, дървото е нещо далеч повече от всяко от отделните листа. В действителност съзнанието на едно листо не може да побере съзнанието на дървото, защото дървото е много по-голямо от отделното листо, което виси от някое негово клонче. И въпреки това, колкото и парадоксално да изглежда, на най-дълбокото ниво на материята и съзнанието като информация дървото също е запечатано в отделното листо.

Огромният брой неврони във вашия мозък са свързани помежду си, създавайки условия за протичане на потоците информация, които могат да се разгледат като хиляди индивидуални съзнания, защото всъщност те са точно това. Всеки неврон притежава осъзнаване за самия себе си, а освен това се свързва и с другите неврони. Връзката с другите неврони е това, което създава феномена на вашето съзнание, вашия съзнателен ум в тялото. Отделният неврон в мозъка не осъзнава сложния комплекс, от който той е част. Това важи и за самите вас. Милионите същества по тази планета, независимо дали са хора, растения, или животни, са част от един по-велик живот - израз на един по-голям ум, ако щете.

Да, за Земята вие сте като невроните. Следователно въпросът, който повечето хора задават: "Каква е ползата за мен? Какво е ценно лично за мен във всяка конкретна ситуация, във всяка среща?", увековечава просто отговори, които по своята природа са твърде ограничени. Прехвърлянето на осъзнаването от собствените си нужди и потребности върху незададения въпрос: "Какво мога да направя за по-голямото добро в тази ситуация?" води до развиването на вашето съзнание. Виждате, че контекстът се е променил изцяло, нали? Защото сега, вместо да сте концентрирани и ограничени единствено от собствените си индивидуални потребности, вие преднамерено сте избрали да разширите себе си до колективния израз на живота в многобройните му форми.

2. Ключът към освобождението

Беше казано, че ако искаш да си обичан, трябва да обичаш, което представлява един от аспектите на разглеждания въпрос. Ако искаш да изживееш това да си обичан, тогава разпространи енергията на любовта...

3. За другите същества

Вирджиния: По какъв начин това, което правим на Земята, влияе върху останалите светове? Хаторите: Издигането на една планета, което фактически става във вашата ситуация, има огромен отзвук и въздейст...

4. Другите измерения

Вирджиния: Благодаря. Едно от нещата, които ни обърква нас, хората, са всички тези разговори за различните сфери, области и измерения на съзнанието, които съществуват едновременно. Как можем да си пом...

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5553

Препоръчани продукти

Коментари за Хатори: Незададеният въпрос

    Подобни статии