Назад до Хатори: Опорната точка

Хатори: Опорната точка

  1. Хатори: Опорната точка
  2. Препятствията - средство за инициация
  3. Дълбините на подсъзнанието
  4. За съвременната психология
  5. Съвети за балансиране
  6. Издигнатите култури на Земята

Дълбините на подсъзнанието

Искаме да ви разкажем една история, легенда от нашата култура, за един човек, който живял в онзи отдалечен исторически период, наречен от вас древен Египет. В известен смисъл тази история символизира настоящия живот на хората на Земята.

Имало един посветен, който пристигнал в храма на Хатор (Хатор, богинята на любовта и радостта), отчаяно желаейки да изпита състоянията на любов и радост. Но искал да премине през процес на инициация на най-високо ниво, без да минава през долните храмове в долния свят. Всеки път, когато изпълненият с надежда посветен идвал в храма на любовта и радостта на Хатор, той бил връщан с думите: "Не си готов. Трябва да влезеш в долния свят."

Този човек, който бил много хитър, използвал различни маскировки, за да се представи като жена, сакат човек, мъдрец и дори просяк. Но въпреки това си оставал същият човек и бил отпращан. И пак той идвал отново и отново в храма Хатор, искайки и стремейки се към инициация в мистериите, но без да желае преди това да премине през по-долните храмове. Всеки път, когато идвал предрешен, бивал отпращан към долния свят, а той отказвал да влезе и да започне процеса на инициация, който в последна сметка щял да доведе до удовлетворяване на неговото съкровено желание. Поуката от тази история е, че не можете да пренебрегнете своя подземен свят. Трябва да се спуснете в катакомбите на своето подсъзнание, преди да се насочите към по-висшите духовни мистерии.

Вижте, колкото по-високо в съзнанието се издигате, толкова по-дълбоко трябва да се гмурнете, за да останете в равновесие. Ако се издигнете прекалено високо в съзнанието, без да балансирате скритите си дълбини, включително и собственото си подсъзнание, тогава не сте балансирани и сте потенциално опасни. Защо? Защото тогава действате без осъзнаване на основните части на самите себе си, които се намират във вашия подземен свят, аспектите, които не са разгърнати, като вашия гняв, омраза, ревност, ярост, фантазии, дори смъртоносните ви желания. Тези неща, които се опитвате да държите извън полето на осъзнаването, са част от вашата човешка природа и задачата ви като човешко същество е да интегрирате и да лекувате всички нива на своя опит в това измерение.

Едно от нивата на този опит, които трябва да бъдат лекувани, вие наричате мрак, а ние наричахме неосъзнаване. Тъмнината е неосъзнаване. Задачата на еволюцията, както я виждаме ние, е да разшири осъзнаването, така че да е всеобхватно и да се превърне в част от цялото ви битие. Процесите, обстоятелствата и събитията, които стават върху вашата планета в момента, са с такава интензивност, че са активатори за онези чувства и вярвания, които живеят във вашия долен свят. Опорната точка на опита, интензивността на житейските преживявания на конкретния момент, са вратите на инициацията, позволяващи ви да навлезете в осъзнаването и разбирането на дълбините на самия себе си. Никога не се съмнявайте, че вашата природа е способна да се справи с тази задача, защото съзнанието ви включва както светлината, небесните сфери на собственото ви същество, така и тъмните демонични светове на вашето същество. Да държите тези две противоположности в състрадание, любов и съзнание, означава да ги балансирате и да лекувате мрака с помощта на силата и светлината на осъзнаването. Това е задачата на еволюцията според нас за това ниво и за вашето измерение. Вашата Земя се развива, издига се на едно по-високо ниво на осъзнаване, вибрация и съзнание, а заедно с нея и вие, приятели наши.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...