Назад до Хатори: Опорната точка

Хатори: Опорната точка

  1. Хатори: Опорната точка
  2. Препятствията - средство за инициация
  3. Дълбините на подсъзнанието
  4. За съвременната психология
  5. Съвети за балансиране
  6. Издигнатите култури на Земята

Издигнатите култури на Земята

Вирджиния: Да. Благодаря ви за това. Съществувала ли е някога цивилизация или култура на Земята, която наистина да е достигала до уравновесена опорна точка?

Хаторите: Да, имало е такива. Но човек трябва да разбере, че когато се занимаваме с цивилизациите, ние работим с отделни индивиди и в рамките на дадена цивилизация може да има 100 000 души, които са постигнали позицията на опорната точка, и други 3000000, които не са. Но като правило, ако в дадена култура нито един човек не е постигнал балансирана опорна точка, в такъв случай по дефиниция цялата култура ще бъде в хаос. Затова е необходимо да се разбере, че опорната точка е нещо, което се постига от отделните индивиди, а не от цивилизацията като цяло. Само когато има достатъчно много хора, които са постигнали равновесие в рамките на даден културен поток, и самата цивилизация получава балансирана опорна точка. През Златния век в Египет имаше общо усещане за стабилност. Златният век на Гърция, Лемурия и дори Атлантида притежаваше определено ниво на постижение и равновесие, преди мисловното да вземе връх.

Вирджиния: В Египет, това по времето на Тот ли беше?

Хаторите: Да, по времето на Тот.

Вирджиния: Това означава ли, че цивилизацията на Хатор, за която твърдите, че се е била издигната, не е съществувала едновременно с нея? Или нека просто попитам какво е вашето обяснение за вашата настояща издигната цивилизация от гледна точка на достигането на някакъв вид опорна точка някъде по протежение на пътя?

Хаторите: Това е много интересен въпрос, който никой до този момент не е задавал, въпреки че е напълно логичен. Не бихме казали, че сме влезли в състоянието на издигнатост едновременно, но все пак бяхме твърде близо едни до други. В момента, в който ние влязохме в това измерение през портала на Сириус, вече бяхме издигната цивилизация. Тук дойдохме като издигнати същества. Причината, поради която ни помолиха да дойдем и да подпомогнем процеса на издигане, беше това, че постигнахме своето издигане на нашата планета по подобен начин, макар и не точно така, както това става в момента на Земята. Така че съществува много силен резонанс, защото самите ние сме преминали през нещо подобно.

Вирджиния: ...във вашата Вселена?

Хаторите: Да. Както споменахме, това е отвъд Сириус, който е портал към това измерение. В действителност, преди да дойдем тук, бяхме в друго измерение, в друга Вселена.

Вирджиния: Значи вашата акредитация тук е заради опита, който имате в овладяването на собствената си емоционална природа?

Хаторите: Да. Да, нашите акредитиви, препоръки. Считани сме за майстори на любовта и звука, а причината, поради която сме майстори на любовта, е в това, че сме уравновесили емоционалното тяло и сме се потопили в Голямата Мистерия. Всеки човек има възможността да се потопи и уравновеси в любовта, защото любовта е най-висшата хармонична емоция, която хората генерират. Тя е мощна събирателна и равновесна точка в емоционалното тяло на човека. В момента на Земята има безброй емоции, функциониращи в резултат от различните мисловни форми, вярвания и възприятия на няколко милиарда души. Това води до появата на разнообразни емоционални реакции.

Въпреки това, от гледна точка на човешката еволюция, любовта е мястото, накъдето сте се запътили - тя е възможността да изживявате непрекъснато емоцията на любовта на всички нива на съзнание. Това е нещо, което сме постигнали, и е причината да сме с вас. Това е и причината, поради която голям брой същества от други сфери на цялата Вселена ви наблюдават. Те могат да наблюдават вашата ситуация и емоционалните ви реакции, въпреки че някои от тях самите не притежават чувства и емоции. Копнеят да ги имат. За тях това е липсващата част и смешното е, че много хора отбягват това, което тези същества намират за желано, а именно емоциите и чувствата.

Вирджиния: Имате ли обяснение защо Земята е училище за усвояване на емоцията на любовта?

Хаторите: Е, добре, всичко опира до самото начало и е свързано с развитието на Земята и на нейната позиция по отношение на физическото Слънце. Както ви е добре известно, тук, на Земята, развитието на растителността и на кислородния поток, който я обгръща, са създали подходящи условия за възникването на живота. А съществува много важна връзка между емоциите и кислорода, както показват методите за работа с дишането, които йогите наричат пранаяма. Изменянето на дишането, за да се балансират емоциите, се базира на схващането, че кислородът и жизнената сила, или прана, са тясно свързани с емоциите. Така че вие имате планета, развила среда, която е изключително благоприятна за изживяването на емоции, и това е било разбрано много отдавна от редица интергалактически култури и цивилизации. Ето защо душите идват нарочно тук, за да опитат тази възможност.

Вирджиния: Това е много интересно. Чувствам, че ще ни го обясните и по-подробно. А сега, има ли още нещо, което бихте искали да добавите?

Хаторите: По отношение на опорната точка, не.

Вирджиния: В такъв случай приемете нашите благодарности.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...