Назад до Хатори: Да промениш съдбата

Хатори: Да промениш съдбата

  1. Хатори: Да промениш съдбата
  2. Приемане и състрадание
  3. Осъзнаване, избор, вибрацията
  4. Има ли карма
  5. Съдбата на Земята
  6. Съдбата и измерването на времето

Съдбата на Земята

Вирджиния: Така както съществуват индивидуални и национални кармични модели, бихте ли коментирали съдбата на нашата Слънчева система и на места извън Слънчевата система? Каква карма отработваме там и как се справяме с всичко това?

Хаторите: Това е много сложен въпрос, защото по тази планета присъстват толкова много потоци или родословия и не всички, които са физически тук, върху Земята, са хора, макар и да изглеждат като хора. Това е доста странно нещо. От гледна точка на кармичните закони на Вселената, които са безличностни, всички цивилизации, независимо дали са галактически, или земни, трябва да отработят своята карма. Така че в тази Слънчева система, галактика и Вселена съществуват различни нива на карма, които се отработват. Всичко е толкова сложно, че направо не ни се иска да го коментираме, защото ще отнеме твърде много време и с нищо няма да послужи на индивида. Можем да кажем обаче, че това, което в момента става на тази планета, е абсолютно уникално в интергалактическата история. Никога преди това не се е случвало по начина, по който се случва тук и сега. Следователно, тъй като тази планета се издига в своята честота и всички същества върху нея също минават през този висок портал, кармичните дългове се изплащат с много висока скорост!

Ето защо наблюдателите от други сфери следят с интерес тази ситуация, за да видят колко бързо се балансира кармата и колко мирно или бурно протича това балансиране. Това е изключително интересно за наблюдателите, които разбират, че законът на кармата представлява установен, неличностен закон на Вселената. И има ли по-добро място да се усвои нейния модел от това тук, на Земята, където активността се разгръща на най-различни нива с бързото плащане и освобождаване от кармата. Когато кармата се изчисти, съдбата може да се промени; и така, в това отношение, в момента Земята е фокус на интензивна кармична активност.

Вирджиния: Тъй като споменахте за преминаването на човечеството към по-високо съзнание, можете ли да кажете дали когато съзнанието на Земята превключи на по-висока честота, планетата ще запази своето физическо местоположение в Слънчевата система? Или, както твърдят някои хора, тя ще измени настоящето си място?

Хаторите: Никой не знае със сигурност какво ще се случи. Точно затова се провеждат толкова интензивни наблюдения. Нашите учени естествено предлагат свои теории, теории предлагат и учените от другите култури и цивилизации, които се срещат помежду си и обсъждат оживено тези въпроси. В момента съществуват две основни теории. Според едната Земята буквално ще промени своето физическо местоположение в Слънчевата система. Според другата физически тя ще си остане на същото място, но вибрационно ще бъде в друго измерение. Това е теорията, която ще се сбъдне според нашата група. Цялата Слънчева система обаче, Вселената и всички галактики във Вселената в момента се движат към една централна точка във Вселената, така че в този смисъл в настоящия момент се осъществява едно огромно движение. Понеже то се извършва в момента, ще забележите ускоряване на това движение в галактиките. Що се отнася до положението на Земята в Слънчевата система, в момента не ни е ясно какво ще се случи. Участват твърде много променливи величини.

Вирджиния: От историята на Земята знаете, че съществуват пророчества от Откровение на св. Йоан Богослов в Библията, от народа хопи и от редица други исторически извори и живи индивиди, в които се споменава за определена съдба, предстояща на хората. Бихте ли коментирали термина "пророчество", дали този феномен е притежавал някаква стойност и притежава ли такава в момента, тук, на нашата планета?

Хаторите: Пророчеството е способност на съзнанието да предсказва бъдещето на основата на разбирането за ставащото в енергийно отношение в конкретния момент. Така че то е като начертаване на маршрута на съдбата на основата на познаване на промените, които могат да се случат. Опасността при пророчеството е, че то се приема от мнозина като факт, а не като вероятност. Така предсказанията и пророчествата за бедствия върху Земята будят сериозни тревоги сред много хора, защото те интерпретират пророчеството като факт, а това е погрешно разбиране на нещата.

Пророчеството представлява възможност. То е разбиране за това, което може да се случи, ако ходът на събитията продължи да се развива по начина, по който протича в момента. Например, ако човек има обувки, които не са му удобни, но продължи да ги носи, докато не почувства болка, в такъв случай може да се предскаже, че ще му излезе пришка. Ако човекът интерпретира това като факт, без възможност за избор, в такъв случай няма да свали обувките. Тогава той би могъл вероятно да си каже, че пришката е предопределена, че "Нямах избор по въпроса".

За съжаление нещо подобно виждаме да се случва сред онези, които пророкуват различни бедствия на Земята. От наша гледна точка, на основата на нашето познание, нито една промяна на Земята не е абсолютна. Това са вероятности, които могат да се случат, но могат и да не се случат в зависимост от това, което се случва с човешкото съзнание и със съзнанието на Земята. Не приемайте пророчествата като факт, когато ги чуете, а като вероятности. Вярно е, че на Земята се осъществяват промени, защото тя се развива, така както се развивате и вие. Но не е задължително промените на Земята да бъдат толкова катастрофални, колкото предсказват някои хора.

Истинската функция на пророчеството е да предупреди обществото, индивидите, че съществува такава възможност в бъдеще. Пророкът посочва бъдещата съдба и казва: "Това е мястото, към което сме се запътили. Искаме ли да продължим по пътя, по който вървим?" Това е истинската функция на пророчеството. Неговото предназначение не е да каже, че това, което пророкът вижда в своето пророческо видение, е онова, което непременно ще се случи без възможност за никакъв друг избор. Според нашето разбиране това е грешка.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Излиза,че Лунния календар е по-близо до биологията на човека-наистина в миналото хората всичко са определяли според лунните цикли.Църквата и с Грегорианския календар е забила нож в човека,служейки на гущероподобните.Днес този абсурд продължава и човечеството "гони часа",като разрушава здравето си.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...