Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Послания от висш разум  »  Хатори  »  Хатори: Чувствата

Хатори: Чувствата

Хатори: Чувствата

Искаме да споделим една идея, която ще ускори вашата еволюция. Тя е свързана с това, което вие наричате "чувство". Ние правим разлика между чувство и емоция. Чувството включва физическите усещания, които изпитвате - както физическите усещания от сетивния свят, така и физическите усещания от вътрешните или фините светове. Емоцията определяме като комбинация от чувствата и мислите за тези чувства. Ако времето е студено, например, и е облачно, вашата чувстваща, осезаваща природа ще ви съобщи тази информация за външната среда. Вашата чувстваща природа получава тази информация чрез нервната система на тялото. Наред с това фините тела ще получат информация, която ще предадат като чувство.

Ако се случи вие да имате отрицателна мисъл за това, че навън е студен, облачен ден, тогава може да решите или да прецените, че "днес е мрачен ден", и да се окаже, че сте потиснати. Това се случва, защото сте реагирали с преценка на едно неутрално чувство, възприето с невинност чрез вашата чувстваща, осезаваща природа. Интересното е, че някой друг може наистина да се радва на студения, облачен ден и настроението му да се повиши от самата мисъл за него.

Истинските чувства не са нито положителни, нито отрицателни. Те са просто неутрални съобщения, вид барометър за това, което се случва във вашия енергийно реагиращ, енергийно настроен свят.

Вашата чувстваща, осезаваща природа е атрибут на емоционалното тяло, а то е тясно свързано с Ка. Емоционалното тяло представлява енергийно поле, което заобикаля и интерпретира физическото тяло. Когато нещо активизира емоционалното тяло, то започва да вибрира в специфични пропорции, изпускайки "енергийни струи", които текат около и във физическото тяло. Ако тези потоци са достатъчно силни (т. е. когато настъпи силна сетивна/емоционална реакция), те могат да се почувстват физически в тъканите на самото тяло, като по този начин колкото по-силна е сетивната реакция, толкова по-силно е физическото усещане. Един от ключовите моменти в процеса на издигане от гледна точка на енергията е да се позволи на вашите енергийни полета да се отворят и да се движат свободно. Способността да се движи по-голямо количество енергия и да се овладее позитивното движение на тази енергия се постига чрез култивиране на вашата чувстваща, осезаваща природа.

Емоциите оказват въздействие върху здравето, което е ясно показано и документирано от вашата наука. А съществува и един жизнен, специфичен и положителен резонанс, който се появява, когато даден човек изпитва даден вид емоция, едно емоционално вибрационно поле, наречено "безусловно приемане" или "безусловна любов". Тази емоция създава междуклетъчен резонанс, който въздейства позитивно върху ДНК, правейки я по-силна, помагайки й да кодира информацията по-прецизно. Този положителен резонанс възниква наистина, когато изпитвате емоцията на безусловното приемане или любов. Естествено, колкото повече изпитвате тази емоция, толкова по-благотворно влияете на всички нива на своя цялостен Аз - от ДНК, физическото ниво на тялото, през емоционалното тяло до усилване на праничното тяло на Ка, както и на чувството за благополучие. Когато на енергията на безусловното приемане и любов бъде позволено да се движи в емоционалното тяло, това задейства процеса на лечението и балансирането.

Да си позволите да изживеете всички чувства и емоции е мощно средство за движение на енергията в Ка. Това, което става с повечето хора обаче, е, че когато изпаднат в трудна или заплашителна ситуация, мислено й поставят етикета "лоша" и се съпротивляват на възникващите вследствие от нея емоции. Когато се съпротивлявате на чувствата или емоциите, емоционалното тяло не може да вибрира правилно и то "замръзва" или се заключва. Когато не е в състояние да се движи или вибрира правилно, вие сте по-слабо осъзнати мисловно, а мислите ви са неясни, объркани и мъгляви.

Житейските ситуации, които възникват днес на вашата планета, и емоциите, които те пораждат, в действителност представляват първите етапи на по-висшето съзнание, водещи до неговото издигане и овладяване. В древните храмове на Египет посветеният по пътя към по-висшето съзнание преминавал през различни инициации, като всяка следваща ставала все по-интензивна. Днес обаче процесът на инициация е вашето ежедневие.

Не съществува такова място, където трябва да отидете, за да получите инициации, защото където и да се намирате, получавате инициацията от живота. Ключът е в това да осъзнавате своите чувства и емоционалните си реакции по отношение на ситуациите, така че да можете да ги забележите и балансирате.

Понеже емоционалното тяло и Ка са енергийно свързани, укрепвайки Ка и осъзнавайки напълно и положително своите емоции и чувства, вие ускорявате значително собственото си развитие.

Емоционалното тяло притежава собствен резонанс и работи различно в сравнение с Ка. Тъй като вибрира с друга честота, то реагира на информацията и съдържа информацията по различен начин. Това е толкова важно, че бихме искали да изпитате едно преживяване. Надяваме се, че то ще ви позволи да разберете начина, по който се изразяват емоционалните модели, така че да можете да се издигнете до мястото на майсторството и да се освободите по-бързо от трудните емоционални пространства.

2. Как изглеждат фините тела

Вирджиния: Благодаря. Не казахте много за размера и формата на другите ни фини телесни полета, онези, които са извън физическото ниво. Можете ли да опишете начина, по който ги виждате, наблюдавайки ни...

3. Второ упражнение за себеовладяване

Част А Нека започнем, като ви накараме да седнете удобно или да легнете. След като сте се настанили удобно, си припомнете някаква емоционална реакция на дадена ситуация в миналото. (За някои от вас м...

4. Отваряне към чувствата

Нашият опит говори, че хората представляват удивителна група същества поради много причини. Един от аспектите, който според нас е изключително интригуващ, е, че те се страхуват най-силно от това, към ...

5. Упражение за отваряне на сърдечния център

Насочете вниманието си към праничната тръба и вдишайте в тръбата така, както го правехте в най-първото упражнение, задържайки дишането и след това издишайки, докато позволявате на прана да се движи въ...

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 7886

Препоръчани продукти

Коментари за Хатори: Чувствата

    Подобни статии