PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Хатори: Чувствата

Хатори: Чувствата

  1. Хатори: Чувствата
  2. Как изглеждат фините тела
  3. Второ упражнение за себеовладяване
  4. Отваряне към чувствата
  5. Упражение за отваряне на сърдечния център

Как изглеждат фините тела

Вирджиния: Благодаря. Не казахте много за размера и формата на другите ни фини телесни полета, онези, които са извън физическото ниво. Можете ли да опишете начина, по който ги виждате, наблюдавайки ни в моментите, когато нашите енергии са най-силни? И как изглеждат, когато нашите енергии не функционират както трябва?

Хаторите: С изключение на физическото тяло останалите взаимно проникващи нива са като светещи яйцеподобни полета от светлина, които са поставени едно в друго. Ка в действителност представлява едно сложно енергийно поле. Основната й форма наподобява тази на физическото тяло, макар и малко по-голяма. Това е причината, поради която в египетската алхимия тя се нарича "етерният или духовният близнак". Древните египтяни разбираха нейната природа и връзката й с физическата форма. Всъщност Ка може да се движи и да бъде на две места (при което за даден човек се установява, че е на две различни места едновременно). Освен това Ка има около себе си едно аурично поле от енергия, което ние наричаме пранично тяло.

Когато говорим за Ка, често имаме предвид както основната й форма, така и нейното аурично поле. Това поле е с формата на яйце, точно както и останалите полета, и размерите му могат да се увеличат значително със съзнателното издигане на човека. Това аурично поле около Ка в определен момент от изкачването нагоре може да се възпламени и да се превърне в поле от интензивна златиста светлина. Древните египтяни го наричаха саху или великолепното духовно тяло. Тук обаче става дума за доста висши енергийни състояния.

В общи линии, за повечето хора праничното тяло се простира от няколко сантиметра до около метър извън физическото тяло. Следващото е емоционалното тяло и то е малко по-голямо от праничното тяло (Ка). Менталното тяло е още по-голямо, защото съдържа холографно паметта в пространството около физическото тяло. А астралното тяло представлява всъщност една по-фина обвивка, която е малко по-голяма, съвсем малко по-голяма от менталното тяло. Над астралното тяло е следващото сияйно, яйцеподобно поле, което ние наричаме етерно тяло. И накрая каузалното тяло, най-безплътното от всички, е точка светлина над останалите сияйни яйца. Всяко от тези фини тела излъчва светлина и звук.

Тези честоти са твърде високи, за да се видят или чуят физически, но могат да се видят и чуят психически. Това е начинът, по който ние преценяваме на какъв етап от своята еволюция се намират хората - чрез качеството на светлината и качеството на звука, генерирани от техните полета. Когато функционират правилно, звукът и светлината, излъчвани от вашите полета, са хармонични. Когато носите в себе си ограничаващи емоционални модели или убеждения например, цветовете и звукът стават нехармонични. В най-тежките случаи на затваряне в себе си едно или повече от телата могат наистина да променят своето редуване - непостоянни, заключени или сковани, а в най-крайните случаи дадено фино тяло може дори да се разпадне на части.

Вирджиния: Казахте ни, че нашите енергии могат да се прострат на метър или повече около физическото тяло, в зависимост от човека. Какво бихте казали за енергийното поле, което наблюдавате днес - по-големи или по-малки са неговите размери в сравнение с миналото?

Хаторите: Същество като Исус или като някой Аватар има полета, които се простират на няколко километра, а в някои случаи на стотици километри. От гледна точка на етерното тяло на човек, който е напълно издигнат, етерното тяло съдържа в себе си целия познат космос. Тъй че то се е разширило, за да обхване всички нива, цялата информация, цялото познание! Всезнанието е достъпно за всички, които са на това ниво, защото те всъщност са слели телата си с космическото тяло. Относно полетата с възможно най-малки размери това е ауричното поле на Ка или праничното тяло по време на болест. В случаите на тежки заболявания жизнеността на Ка намалява и полето се свива. То може буквално да влезе в тялото, така че около него да няма никаква пранична сила.

Вирджиния: Можете ли да опишете как изглежда обикновеният американски гражданин, вървящ по улицата, така че да имаме отправна точка за сравнение?

Хаторите: Когато възприемаме хората, те ни изглеждат като въртящи се сияйни, яйцеподобни полета от светлина и звук. Физическото тяло може да се "види" през тези въртящи се полета от цветни светлини и на нас ни изглежда като проблясваща галактика от звезди. Всеки атом е като миниатюрна звезда, излъчваща ярка светлина, а телесните органи са като звездни гроздове. Когато вашето тяло е наблюдавано през въртящите се полета, които ви заобикалят, вие сте много красиви. Приличате ни на полирани диаманти от светлина, скъпоценни и удивителни. Когато гледаме вашата жизнена сила обаче, има нещо, което ни смущава. Мнозина от вас изживяват упадък на качеството на прана около и вътре в тях. Това е резултат от редица фактори, някои от които са извън вашия контрол. Затова е още по-важно да насочите вниманието си към подхранването и издигането на Ка. Освобождаването на чувстващата, осезаваща природа също ще има положителен ефект върху вашата жизненост, затова нека се спрем по-подробно на този въпрос.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...