Назад до Хатори: Чувствата

Хатори: Чувствата

  1. Хатори: Чувствата
  2. Как изглеждат фините тела
  3. Второ упражнение за себеовладяване
  4. Отваряне към чувствата
  5. Упражение за отваряне на сърдечния център

Отваряне към чувствата

Нашият опит говори, че хората представляват удивителна група същества поради много причини. Един от аспектите, който според нас е изключително интригуващ, е, че те се страхуват най-силно от това, към което се стремят най-силно. Ето така отварянето към една по-голяма реалност, към по-голяма емоционална свобода, към по-голямо духовно осъзнаване, е едновременно копнеж и страх. Този страх от отварянето към любовта се корени в различни причини, някои от които, напълно естествено, са свързани с начина, по който сте били възпитани като деца. В нашата култура на Хаторианските деца се дава много повече свобода в сравнение с вашите. Дава им се да разберат къде са техните граници, какво им е позволено и какво не, но в рамките на тези граници им е предоставена огромна свобода. Понеже много хора по време на ранните си детски години са имали отрицателни преживявания, запечатани в тяхното емоционално и ментално тяло, когато техните енергии са били принудени да се подчиняват на волята на възрастните около тях, свободата се превръща в източник на страх.

Решихме да споделим своите мисли за страха на хората от отварянето към любовта, защото по наше мнение вратата към ускорената еволюция и развитие лежи в това, което вие бихте нарекли "чувства". Отбелязваме, че когато хората се отворят към по-дълбоките чувства, в повечето от тях се проявява тенденцията да се дръпнат назад, да се страхуват от самия процес на изживяване на дълбоки, мощни чувства. Затова искаме да ви обясним как функционират чувствата от гледна точка на енергията, как въздействат върху фините тела и да ви направим някои предложения за това как да осъществите безопасното разгръщане на този процес. Защото най-големият напредък в еволюцията и в осъзнаването ще се осъществи с помощта на този процес на отваряне към чувството.

Моля ви, спомнете си, че различните фини тела резонират на различни специфични честоти. Както заявихме по-рано, емоционалното тяло е тясно свързано с Ка. Вашето пранично тяло, Ка, самата жизнена сила, и емоционалното тяло са много тясно преплетени! Ако си позволите да изживеете дълбоки чувства, в такъв случай позволявате на Ка да вибрира с най-висока скорост. С това не искаме да кажем да се превърнете в хистерик, свръхактивен или свръхемоционален. Това, което имаме да кажем, е, че способността да преживявате дълбоки чувства, независимо дали ги изразявате, или не, позволява на Ка да вибрира с по-висока скорост.

Организацията на чакрите е свързана с това, което вие бихте нарекли нива на чувствата. И когато енергиите влязат в чакри, поради което мнозина я наричат "великият трансформатор". Тя е централното слънце на тялото и е конзолата, от която възниква енергийно цялото движение в целостността и в по-високите състояния на съзнанието. Сърдечният център е с формата на венчелистче, но в действителност всички чакри притежават във финия свят енергийна структура, която наподобява твърде много на цвете. Винаги, когато цветето на сърцето се отвори, настъпва засилване на чувствата. Затова, когато човек има повече чувства, листенцата на сърцето се отварят. Когато човек изпитва по-малко чувства и емоции и става по-затворен и по-лошо настроен към своите чувства, тези венчелистчета се затварят.

Всеки човек притежава лимит относно нещата, с които се чувства добре от гледна точка на откритостта и дълбочината на чувството, което ще позволи на самия себе си да изпита. Както казахме, това има връзка с тяхното формиране в миналото. Всъщност различните ви преживявания в миналото са оформили вашето отношение и вашето приемливо ниво по отношение на чувствата. Това, което се случва на тази планета в момента, е бързо увеличаване на преживяванията във все по-кратък и по-кратък период от време. От това следва, че има много повече реакции, много повече емоционални ситуации и случки, свързани с чувствата, в сравнение с преди. И всички те представляват наистина възможност за ускорено развитие! Ако даден индивид обаче не се чувства удобно с чувствата, които изпитва в себе си, и с дълбочината на възникващите чувства, той може да се опита да блокира процеса или да го забави. Това, което бихме ви казали все пак, е, че самата интензивност, самата сила на емоцията или чувството, което изпитвате във всеки момент от своя живот, е храната, горивото, издигащо ви до по-високите състояния на съзнанието.

Казахме го преди, ще го кажем отново. Понеже вашата Земя навлиза в по-висока октава на съзнанието, времето се ускорява. За по-кратък период от време възникват повече събития и преживявания, пораждайки повече чувства и повече емоционални реакции. Разберете ясно, че ако ги приемете, те представляват възможности за ускорено развитие и еволюция. Ако отхвърлите преживяванията, ако отхвърлите емоционалните реакции и ги осъдите, сте изпуснали основното. Да обвините ситуацията или някой друг за своя дискомфорт е погрешно. Вашите чувства и емоции представляват реакции на ситуациите, основаващи се на вашата интерпретация на събитията. Те са отражения, огледала, които ви позволяват да реагирате енергийно и да осъзнаете собствената си настройка към дадено събитие или преживяване. Това, което искаме да кажем с горното твърдение, е, че по същество самите вие създавате своята реакция, своето преживяване на дадено събитие. Каквото и да е събитието, каквато и да е истината за него, тя ще ви убягва, докато не разберете, че начинът, по който преживявате събитията, е ваша проекция, интерпретация и ваше собствено творение.

Ако са се събрали четирима души например и нещо се е случило, твърде вероятно е да имате четири различни емоционални преживявания на събитието и всяко от тях ще бъде правилно според възприятията на всеки от четиримата. Ще има четири различни начина на възприемане на едно и също обективно събитие. Искаме да сме абсолютно ясни по този въпрос. Не твърдим, че вие създавате събитията в живота си, въпреки че в някои случаи е точно така. Това, което заявяваме, е, че вие създавате отношението към всички свои преживявания, свързани с различните събития във вашия живот. Вашето възприемане на тези преживявания се основава на вашите убеждения, отношения, на вашите намерения, на скритите ви приоритети и на вашите чувства към случващото се.

Чувствата ви осигуряват много ясен барометър, а емоциите ви осигуряват много ясна обратна връзка относно това, което наистина преживявате и което си казвате относно преживяното. Ако позволите на себе си да ги преживеете с откритост и приемане, тези дълбоки чувства ще създадат във вас по-голямо осъзнаване. Просто казано, енергиите на емоциите и чувствата, които протичат във вас, са горивото за огъня на трансмутацията.

Някои от страховете от отварянето към чувствата са свързани с действителната енергетика, защото когато фините тела започнат да се отварят, във физическото тяло възниква едно реално физическо усещане. За неинформираните това може да е твърде тревожно, защото човек знае и чувства, че се случва нещо дълбоко, нещо със силата на земетресение! В зависимост от личността на човека и от решенията, които е взел относно реалността и своето място в нея, подобно отваряне може да е наистина абсолютно ужасяващо. И въпреки това отварянето към по-голямото пространство на собственото същество, към едно по-голямо осъзнаване, към по-голям усет за свободата, е ваше право по рождение. Това духовно право е нещото, към което се развива вашето тяло, ако вие позволите на процеса да продължи да се разгръща.

Да, страхът от отварянето идва от толкова много по брой и сложност нива, че цяла книга няма да ни стигне да говорим за тези комплексни проблеми. Предпочитаме да сме съвсем практични в своето споделяне, вместо да обсъждаме многобройните сложни проблеми на вашата ситуация. Следователно, насочваме усилията си върху това да ви дадем средства за облекчаването на емоционалното задушаване на вашата свобода и осъзнаване.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...