PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Хатори: Чувствата

Хатори: Чувствата

  1. Хатори: Чувствата
  2. Как изглеждат фините тела
  3. Второ упражнение за себеовладяване
  4. Отваряне към чувствата
  5. Упражение за отваряне на сърдечния център

Упражение за отваряне на сърдечния център

Насочете вниманието си към праничната тръба и вдишайте в тръбата така, както го правехте в най-първото упражнение, задържайки дишането и след това издишайки, докато позволявате на прана да се движи във физическото тяло. След като сте го правили една или две минути, насочете осъзнаването си към сърдечния център, центъра на гърдите - към Великия трансформатор или Централното слънце. Задържайки осъзнаването върху сърдечната чакра (центъра на гърдите), вдишайте прана едновременно нагоре от Земята и надолу от небето, давайки й възможност да циркулира в сърцето, когато издишате.

Отваряне на сърдечния центърПросто си представете и почувствайте как тя започва да се движи в сърцето, защото не е необходимо да я виждате. Ако визуализирате отварянето на цвете, много добре, въпреки че не това е целта на упражнението - бъдете наясно по този въпрос. Целта е да почувствате, че енергията на сърцето се отваря като листенцата на някое цвете и да почувствате, че цветето се разтваря все по-широко и по-широко, така че листенцата се разпростират на ширината на цялото тяло. Нека след това листенцата се разширят още и още, до там, докъдето на вас ви е приятно. Просто спрете и останете с осъзнаване, насочено в това отворено цвете на сърцето.

Това, което правите в посоченото просто упражнение, е, че активизирате едновременно емоционалното тяло и Ка. Когато емоционалното тяло бъде активизирано, то създава резонанс с праничното тяло, Ка, и когато почувствате, че сърцето ви е отворено, създавате буквално един електромагнитен отвор в сърцето! Когато това се случи, ще изпитате физически усещания и ще почувствате движението на енергията по един фин начин, така че личността ви да свикне с усещането да бъде отворена. Въпросът е просто да се свикне с чувството; че сърцето е отворено, а не затворено. Ако изпълнявате този прост метод известно време, ще установите, че способността ви да отваряте сърцето си значително е нараснала, а страхът от отварянето е намалял. Това е простото представяне на нещо изключително сложно.

Надяваме се, че ще продължите да развивате способността да си представяте цвете в центъра на гърдите, отварянето на листенцата му, защото когато си представяте, че листенцата на цветето се разтварят, все едно то разцъфтява, сърдечният център ще реагира по същия начин. Вижте, съществува връзка, енергийна връзка между това, което се съдържа като образ във въображението, и това, което се случва в менталното и емоционалното тяло. Така че, когато поддържате образа на това отворено цвете във въображението си, в ума си, ако желаете, той предизвиква резонанс с фината структура на това, което бихте нарекли сърдечна чакра, позволявайки й да се отвори.

Препоръчваме ви да практикувате това упражнение в ситуации, в които се чувствате сигурно и удобно, а не когато се чувствате несигурно и неприятно. Правете го с приятели или любими хора, със своите домашни любимци или сами сред някое красиво кътче на природата. Когато си представите, че сърцето ви се отваря, че красивото ви цвете се отваря, в сърцето ще възникне резонанс и е възможно да установите, че изживявате положителните чувства много по-дълбоко, отколкото когато и да е било преди това. Нека ви текат сълзи от радост, ако така се чувствате, като признание за дълбокото желание на душата да изрази себе си. Стремежът ви да позволите на себе си да се издигнете над ограниченията на страха е началото на мъдростта, радостта и съзидателността. Ще посмеете ли да рискувате?

Помнете, че по своята най-дълбока същност страхът от отварянето води началото си от много нива, но в крайна сметка това е страх от отварянето към по-голямото пространство. Защото, когато влезете в по-голямо пространство, заедно с това е възможно да се почувствате и по-уязвими, въпреки че благодарение на отварянето сте станали по-способни да получите висшето съзнание. Очевидно, ако имате проблеми с уязвимостта, навлизането в по-дълбокото усещане на пространството може да бъде преживяно като заплаха. Но това пространство съдържа много съкровища. Посоченото просто упражнение за отварянето на едно въображаемо цвете в средата на гърдите може да извърши чудеса за отварянето на магнитно съпротивление. То може да ви помогне да станете по-чувствителни за усещането на собствените си огромни дълбини и както досега непрекъснато повтаряхме: "Чувството е горивото за преобразуването и храната за еволюцията и развитието."

Вирджиния, имаш ли някакви въпроси?

Въпроси към Хаторите

Вирджиния: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за себе си, което може да ни помогне да отворим своето съзнание?

Хаторите: Живеем във вибрационната честота на любовта и радостта. Постигнали сме тази честота чрез разбирането на собствените си енергийни системи и чрез работата с тези енергийни системи по някои от начините, които споделяме в настоящия материал. Постигнали сме тази честотна сфера дълго преди хората да се появяват на Земята във физическа форма, така че като култура, като "колективен ум" ако щете, притежаваме дълга история на достигане и поддържане на тази честотна сфера. Напълно наясно сме с проблемите и трудностите, съпътстващи това достигане, поради което и предлагаме своите разяснения в настоящия момент.

Вирджиния: Може ли да се каже, че "колективен ум" означава стотици или хиляди същества?

Хаторите: В нашата цивилизация има няколко милиона същества, отделни индивиди.

Вирджиния: Ако се срещнем с Хатори, ще различим ли мъже и жени?

Хаторите: Във физическа форма, да. Подобно на вас и ние притежаваме многобройни интерпретационни полета. Ако съзнанието ни влезе в едно от полетата и ние се отъждествим с това поле, енергията ни се обединява с него. Така, ако вкараме съзнанието си във физическата реалност на нашите тела, тогава приемаме формата, възприемана физически като Хатор от барелефите в египетските храмове. През по-голямата част от времето обаче съзнанието ни не пребивава във физическото поле. Най-често осъзнаването ни е в по-висшите полета, като в този случай можем да бъдем възприети като сияйни тела от светлина.

Вирджиния: Това ли е причината на нашия земен език да ви наричаме издигнати? И успехът ви в поддържането на това висше съзнание е бил постигнат, като непрекъснато сте поддържали движението на потока от енергия на сърцето?

Хаторите: Да, това е правилно.

Вирджиния: По време на съществуването на вашата култура изправяли ли сте се пред някакви предизвикателства, които са били, как да кажа, сурови или трудни? И ако да, как сте се справили с тях?

Хаторите: Настоящата ни култура в това измерение се простира на хиляди години назад във времето до момента, в който сме влезли във вашия Свят през портала на Сириус. Като цивилизация влизането във вашата Слънчева система за нас беше наистина голямо предизвикателство. Някога между Земята и Венера имаше планета и някои от нас живееха на тази планета във физически тела. Тази планета експлодира и тези от нас, които живееха там, загинаха, т.е. физическите тела бяха унищожени и ние трябваше да се оттеглим обратно във фините тела.

Тъй като по онова време не притежавахме такова ясно познание относно естеството на фината сфера във вашия физически Свят, каквото имаме в момента, преживяхме огромна мъка и загуба. Ние наистина бяхме много тъжни за нашето изгубено семейство и приятели. Това беше контрапункт на състоянието на любов, в което като цивилизация живеехме от хиляди години. Така че това ни обля емоционално със студен душ и според земните мерни единици ни бяха необходими няколкостотин години, за да възстановим своето равновесие и да се ориентираме в преживяното. Но благодарение на тази мъка и на тази трагедия ние разбрахме нещо за тъканта на Света, за естеството на финото царство и за непрекъснатостта на съзнанието, което до този момент не знаехме.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...